Jogurtové řezy se šlehačkovým krémem

1 hod | moučník | 12 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 3921x
Recept na výborný ovocný moučník.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Vejce ušleháme s cukrem a olejem, přišleháme jogurt a přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.

Těsto nalijeme na vymazaný a kokosem vysypaný plech a ve středně teplé troubě upečeme.

Po vychladnutí povrch moučníku potřeme džemem, poklademe nakrájeným ovocem, pokryjeme krémem a ozdobíme ořechy nebo ovocem.

Šlehačkový krém: Smetanu vyšleháme s cukrem a ztužovačem a promícháme se zakysanou smetanou a čokoládou nebo nutelou. Podle chuti šlehačkový krém přisladíme.

Jogurtové řezy se šlehačkovým krémem necháme zatuhnout, nakrájíme a podáváme třeba ke kávě.

autor receptu:

Jogurtové řezy se šlehačkovým krémem

Počet přidaných receptů: 24

Ingredience

na porcí

Kuchařky obsahující recept Jogurtové řezy se šlehačkovým krémem

Recept se nachází v 102 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
zdegross
staré recepty 3816 receptů
vařecka
Kuchařka sladkosti 1193 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Jogurtové řezy se šlehačkovým krémem

Přidat příspěvek k receptu Jogurtové řezy se šlehačkovým krémem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept