Jemný likér

35 min | nápoj | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 2906x
Pudinkový prášek, karamelové salko a rum - to je základ likéru, který si připravíte na letošní Vánoce.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Vodu i cukr rozdělíme na poloviny, přidáme pudinkové prášky a podle návodu na obalu si uvaříme dva husté vodové pudinky. Za občasného promíchání je necháme vychladnout ve studené vodní lázni.

Po částech mixujeme pudinky s tatra mlékem a karamelovým salkem. Rozmixovaný základ přecedíme do větší mísy a vmícháme rum.

Jemný likér nalijeme do sklenic, uzavřeme a necháme alespoň 14 dnů "uzrát". Skladujeme v chladnu.

Jemný likér vydrží i 2 - 3 měsíce, ale to se dříve vypije.

.Renča. autor receptu:

Jemný likér

Počet přidaných receptů: 1361

Ingredience

Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
5
skvělý recept
14 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Jemný likér

Recept se nachází v 94 kuchařkách
Nápoje
.Renča.
Nápoje 84 receptů
Bublina
Domácí vína a likéry 99 receptů
majdasi
Majka sladká jídla 691 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Jemný likér

Přidat příspěvek k receptu Jemný likér
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Je možné si i v těchto parných letních dnech přivodit angínu? Bohužel je, a to velice jednoduše. Snadno to přeženeme se zmrzlinou nebo ledovými nápoji, příliš se vystavujeme chladící klimatizaci, zůstaneme příliš dlouho v mokrých plavkách a nakonec, zrádné výkyvy počasí. To všechno jsou důvody, proč se jednoho letního rána vzbudíme s nepříjemně známou bolestí v krku.

  • Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Sezóna borůvek, oblíbeného a velmi zdravého letního ovoce, je v plném proudu. Nejenže rostou v našich lesích, ale jsou jich také plné tržnice a stánky podél cest. Pokud jste letos borůvek měli jen po málu, dáme vám pár pádných důvodů, proč si je ve velkém dopřát, dokud jsou v čerstvé podobě.




přidat nový recept