Jemné šlehačkové cukroví

1 hod | cukroví | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 3627x
Recept na vynikající cukroví, které se dá dělat opravdu na poslední chvíli. Cukroví je jen z několika surovin a nemusí se nechat uležet, zato se rozplývá na jazyku!
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Do polohrubé mouky nastrouháme ztužený pokrmový tuk, vlijeme smetanu ke šlehání a zpracujeme na těsto.

Těsto nemusíme nechávat odpočinout, můžeme hned vyválet na plát a vykrajovat tvary. Z těsta vykrajujeme menší tvary, například kolečka nebo hvězdičky.

Připravené cukroví pečeme v předehřáté troubě. Jakmile při pečení začne cukroví růžovět, je hotové.

Ještě horké cukroví obalujeme v cukru moučka smíchaném s vanilkovým cukrem, což je důležité, protože těsto samotné žádný cukr neobsahuje. Musíme ale s nimi zacházet opatrně, jsou křehké, protože jsou duté.

Jemné šlehačkové cukroví před podáváním nemusíme nechávat rozležet a můžeme okamžitě podávat ke konzumaci.

Zorňafa autor receptu:

Jemné šlehačkové cukroví

Počet přidaných receptů: 47

Ingredience

Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Jemné šlehačkové cukroví

Recept se nachází v 51 kuchařkách
1. Vánoce
Zorňafa
1. Vánoce 7 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 8270 receptů
Katika
cukroví 343 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Jemné šlehačkové cukroví

Přidat příspěvek k receptu Jemné šlehačkové cukroví
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Zdravotní pojištění cizinců

    Zdravotní pojištění cizinců

    Vzhledem k otevření hranic a vysoké pohyblivosti cizinců na našem území je otázka jejich zdravotního pojištění zcela patřičná a na místě. Více o zdravotním pojištění cizinců v dnešním článku.

  • Potraviny, které nás v zimě zahřejí

    Potraviny, které nás v zimě zahřejí

    Letošní zima nám dává pěkně zabrat. Kruté mrazy nejsou nic příjemného a tělo potřebujeme zahřát nejen pod vrstvou oblečení, ale také konzumací těch správných potravin. Které to jsou a v jaké podobě si je dopřát?




přidat nový recept