Jemné cuketové zelí

30 min | hlavní chod | 8 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 929x
Dobrá a lahodná příloha k masu a knedlíkům. Recept na chutně naloženou cuketu, která se bude hodit zejména v zimě.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Oloupané a semen zbavené cukety nastrouháme na hrubém struhadle. Větší cibule nakrájíme na jemné kostičky.

V míse smícháme cuketu, cibuli, cukr, sůl, kmín a hořčičné semínko. Zalijeme octem a vše důkladně promícháme. Směs necháme půl hodiny odležet, potom znova promícháme a plníme do zavařovacích sklenic asi půl centimetru pod horní okraj. Sklenice zavíčkujeme a zavařujeme půl hodiny při 85 °C.

Cuketové zelí stačí chvíli podusit na oleji a můžeme ho podávat jako přílohu k masu a knedlíkům.

jaromír autor receptu:

Jemné cuketové zelí

Počet přidaných receptů: 14

Ingredience

na porcí
Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Jemné cuketové zelí

Recept se nachází v 27 kuchařkách
zjirousek
Zavařování 404 receptů
zdegross
cukety 164 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Jemné cuketové zelí

Přidat příspěvek k receptu Jemné cuketové zelí
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Mykóza - existuje účinná léčba?

    Mykóza - existuje účinná léčba?

    Mykóza je lékařský název pro onemocnění houbami, plísněmi a kvasinkami. Může být celková nebo lokální. Pojďme se na mykózu podívat podrobněji v dnešním článku.

  • Vši doma a ve školkách

    Vši doma a ve školkách

    Veš dětská cizopasí výhradně na hlavě, v lidských vlasech, kde saje krev. V jiných ochlupených částech těla se nevyskytuje. Šíří se zejména v dětských kolektivech, ve školách a školkách, kde je nutné upozorňovat rodiče na sledování situace u jejich dětí a prohlížení vlasů.




přidat nový recept