Jemná třešňová bublanina

1 hod | moučník | 15 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 22598x
Recept na bublaninu, kterou můžeme doplnit libovolným ovocem. Tato je třešňová a chutná výtečně.
Komentáře receptu 6
Uvařil jsem to (Recept vařilo 7 lidí)


Postup přípravy receptu

Vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme olej, mléko, mouku s práškem do pečiva a znovu šleháme, dokud nám nevznikne hladké těsto.

Těsto na bublaninu vylijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Nahoru přidáme ovoce (vypeckované třešně) a podle chuti můžeme přidat drobenku z másla, hrubé mouky a cukru. Drobenku můžeme také vynechat.

Jemnou třešňovou bublannu pečeme zhruba na 200 °C 30 minut (podle typu trouby).

Po upečení stačí jemnou třešňovou bublaninu nakrájet a podávat k čaji.

Michy autor receptu:

Jemná třešňová bublanina

Počet přidaných receptů: 2962

Ingredience

na porcí

Energetický příjem

Jemná třešňová bublanina - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 1119 kJ / 267,4 kCal (na 1 porci)
Vaše cena 4990 běžně 11881 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,3
skvělý recept
26 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Jemná třešňová bublanina

Recept se nachází v 107 kuchařkách
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7882 receptů
zjirousek
Moučníky 1179 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Jemná třešňová bublanina

Celkový počet komentářů u receptu: 6
  • Bublanina Lenka 26.07.2016 10:04:26

    Pecu dle tohoto receptu uz podruhe a bublanina je vyborna! Ma jedinou chybu - jeden kousek vam nestaci:( Take testo sleham, pridavam vyslehane bilky zvlast a jeste do testa pridavam trochu citronove kury :) Diky za recept Michy! :)

  • Změna mouky a cukru SUPER :-) Eli 14.07.2016 13:57:50

    Právě jsem dopekla, použila jsem celozrnou špaldovou mouku a třetina cukru byla tmavý třtinový krystal ,ve kterém bylo předtím naložené nitro z vanilkového lusku.
    (Neměla jsem totiž doma vanilkový cukr z obchodu a to bylo dobře.)
    Fantasticky se propojily chutě mouky ( je tmavá ) a cukru, takže kraje bublaniny byly i bez pocukrování sladké.Bílky jsem nevmíchala zvlášť a i tak je těsto křehké a nadýchané.Moc doporučuji všem :-))) Jednoduché suroviny a skvělý výsledek.

  • Komentář k receptu Jemná třešňová bublanina Veruli 30.06.2015 12:23:09

    Vyborne a rychle:) jen z bilku jsem uslehala snih a potom ho vmichala do testa :)

  • Pekla jsem ji už třikrát a musím říct výborná,holky z práce si po ochutnání vzaly recept...autrovi tleskám.K těm bílkům říká se že lepší je vyšlehat bílky zvlášť,dělám to tak taky,ale protože u nového receptu postupuji poprvé vždy podle návodu musí říct že to nemělo žádný vliv...:-))) mám doma devět ,,mlsných jazyků a mohu čestně prohlásit byla vynikající zvlášt druhá v pořadí s meruňkami a bílým rybízem...

  • Lépe šlehat zvlášť bílky a vmíchat sníh Magdalena 23.06.2014 16:25:21

    Když se do každého těsta zvlášť vmíchá ušlehaný sníh je to vždy lehčí

  • Bublanina Magdalena 23.06.2014 16:22:56

    Bublanina dle receptu je rychlá i chutná

Celkový počet komentářů: 6
Nalezeno receptů: 6
Přidat příspěvek k receptu Jemná třešňová bublanina
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Co jsou to příštitná tělíska?

    Co jsou to příštitná tělíska?

    Příštítná tělíska jsou malé kulovité útvary zhruba o velikosti hrášku, uložená v blízkosti štítné žlázy, přesněji na jejím zadním laloku. Vylučují hormon s názvem parathormon, který reguluje metabolismus vápníku, tedy zpětně zvyšuje jeho vstřebávání v ledvinách a snižuje koncentraci fosfátů v krvi. Rozeznáváme příštítná tělíska vnitřní a vnější.

  • Jste závislí na internetu?

    Jste závislí na internetu?

    Nutkavá potřeba používat moderní technologie může ovlivnit celý náš život - působí problémy ve škole, v práci, ve vztahu i ve financích. Málokdo z nás si dovede přiznat, že má opravdu problém a vytvořil si třeba na oblíbený Facebook, Instagram, Twitter aj. skutečný návyk. Jak z toho ven?




přidat nový recept