Jemná květáková polévka

1 hod | polévka | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 83578x
Brambory a květák jsou hlavními ingrediencemi této jemné polévky.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařilo 8 lidí)


Postup přípravy receptu

Najemno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme nadrobno nakrájený květák a nadrobno nakrájené brambory. Vše společně orestujeme.

Po orestování přilijeme vodu (asi 1 hrnek) a necháme vařit, dokud nebudou brambory i růžičky květáku měkké. Poté přidáme 2 špetky podravky, 2 špetky soli a masox.

Ke květákové polévce přidáme vodu a vše ještě provaříme a přisolíme podle chuti.

Jemnou květákovou polévku můžeme podávat se lžící kysané smetany nebo šlehačky, která polévku zjemní. V tomto množství vyjde polévka asi na 3 porce.

autor receptu:

Jemná květáková polévka

Počet přidaných receptů: 9

Ingredience

Vaše cena 3999 běžně 25500 Kč sleva 84 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,5
skvělý recept
38 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Jemná květáková polévka

Recept se nachází v 136 kuchařkách
myš1
recepty 4618 receptů
anisek
Aniččina kuchařka 995 receptů
zjirousek
Polévky 1829 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Jemná květáková polévka

Celkový počet komentářů u receptu: 1
  • Ano kapku sem tuto polévku vylepčil,přidal jsem k bramborům a květáku ještě zeleninu, né moc přeci jenom je to květáková,vše jsem pak orestoval na másle.
    Po uvaření jsem vše ještě pěkně propasíroval lžící takže vznikla dobrá krémová polévka. :-)

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Jemná květáková polévka
* Povinné pole

Soutěž o sexy kuchařku s recepty od známých šéfkuchařů

Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Vytěžte z nasbíraných bezových květů maximum!

    Vytěžte z nasbíraných bezových květů maximum!

    Kamkoliv se podíváme, všude samý bez. A ta vůně! A protože právě nastaly dny, kdy začal bez kvést, poradíme vám spoustu dobrot, které se z něj dají připravit. Od bezového sirupu, čaje, marmelády až po přírodní kosmetické přípravky. Vždyť recepty na bezovou šťávu existovaly již ve starověkém Římě.

  • Běhání - jak začít a už nepřestat

    Běhání - jak začít a už nepřestat

    Běh je moderní sport (i když rozhodně ne nový) a jako takový má své příznivce i odpůrce. Na běhání si lze vypěstovat návyk. Možná to zní zvláštně, ale je to tak. A rozhodně je to dobrý způsob, jak si tuto aerobní aktivitu zamilovat. Může to však trvat třeba i tři dlouhé měsíce odříkání, přemlouvání sama sebe a pochopitelně i tři měsíce dřiny.




přidat nový recept