Smetanová koprová omáčka s bramborem, ale bez masa. Recept zvládne i začátečník.
3 ks | vejce |
6 ks | brambory |
podle chuti | |
---|---|
cukr | |
sůl | |
ocet | |
omáčka | |
300 ml | vývar |
150 ml | mléko |
1 svazeček | čerstvý kopr |
250 ml | smetana 40% |
podle potřeby | |
1 lžíce | máslo |
2 lžíce | hladká mouka |
Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky a dáme vařit do slané vody. Přebraný kopr nasekáme nadrobno. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Do hrnce vložíme máslo, když se rozpustí, přisypeme mouku a uděláme světlou jíšku. Při míchání přiléváme vývar, mléko a necháme vařit. Do omáčky vložíme nasekaný kopr a nalijeme smetanu. Omáčku krátce provaříme, dochutíme solí, cukrem a octem. Jemnou koprovou omáčku podáváme s brambory a rozpůleným vejcem.
Budete je milovat! TOP 8 receptů na české omáčky
Co vás jako první napadne, když se řekne typicky české jídlo? Přece omáčka! Tradiční českou kuchyni si bez omáček nedokážeme představit - koprová, svíčková, rajská, ale hlavně kvalitně připravený guláš! Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty našich čtenářů.
Videorecept: Koprovka nebo křenovka podle Anny
Mám tu pro vás jeden základ, ze kterého snadno vytvoříte obě varianty. No a to vše bez mouky!!
autor Samman
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena