Kolečka jelítka podávaná na směsi sójových bobů a zeleniny. Recept na zajímavou luštěninovou pochoutku.
1 ks | jablko |
1 ks | krvavé jelítko |
směs | |
---|---|
1 stroužek | česnek |
1 ks | mrkev |
1 ks | šalotka |
400 g | sójové lusky |
podle chuti | |
sůl | |
petržel | |
skořice celá | |
kajenský pepř | |
mletý černý pepř | |
podle potřeby | |
máslo | |
hladká mouka | |
rostlinný olej |
Sójové lusky spaříme ve vroucí osolené vodě, po minutce vyndáme a zchladíme v ledové vodě. V hrnci rozpustíme máslo, nasekáme k němu jednu šalotku, malý stroužek česneku a stonky petržele a necháme zpěnit. Boby vyloupeme z lusků a přidáme do hrnce, necháme krátce povařit. V pánvi na oleji orestujeme nakrájenou šalotku s kouskem mrkve. Směs přidáme k bobům. Pánev vrátíme na sporák, zakápneme olejem a pro vůni do ní vhodíme celou skořici. Jelítko nakrájíme na kolečka, lehce obalíme v mouce a z obou stran opečeme v pánvi. Mezitím nakrájíme asi čtvrtku jablka na kostičky. Do pánve přidáme kousek másla a přihodíme jablko, dochutíme špetkou kajenského a černého pepře. Na talíř dáme porci bobů, na ni položíme kousky jelita a na každý kousek naservírujeme orestovaná jablka.
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!
Masopustní hodování: Zabijačkový guláš, tlačenka a výborné sádlo jako za starých časů
Sváteční masopustní období je plné dobrot a my se dnes zaměříme na pokrmy, které k masopustu a zabijačkám právem patří. Vybrali jsme pro vás prověřené recepty na masopustní guláš, vepřovou roládu, bůčkovou tlačenku a třeba i výtečnou huspeninu. Nechybí ani recept na správně vyškvařené sádlo.
autor Zdeněk Pohlreich
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena