Skvělý recept na jelení steak s ostružinovou omáčkou, dýňovým pyré a glazurovanou šalotkou.
2 ks | jelení steak |
glazura | |
---|---|
cukr | |
2-3 ks | šalotka |
podle chuti | |
sůl | |
mletý černý pepř | |
pyré | |
máslo | |
mléko | |
2 ks | hřebíček |
1 ks | dýně |
omáčka | |
ostružiny | |
25 dl | červené víno |
čerstvý rozmarýn | |
podle potřeby | |
olivový olej |
Dýni zbavíme slupky a semínek, nakrájíme na kostičky a dáme vařit s trochou soli a hřebíčkem. Když je dýně uvařená, hřebíček vyndáme a dýni scedíme. Přidáme máslo a trochu mléka a vše rozmixujeme. Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme na proužky nakrájené šalotky. Chvíli opékáme, poté přidáme cukr a šalotky necháme zkaramelizovat. Pár ostružin (5 - 10 kusů) si dáme stranou. Do pánve, na které jsme připravovali šalotky, nalijeme červené víno (Merlot) a přidáme rozmarýn a ostružiny podle potřeby. Vaříme, dokud se nám neodpaří alkohol. Do hotové omáčky přidáme na půl rozkrojené ostružiny, které jsme si dali stranou. Steaky si naložíme 1 hodinu předem do rozmarýnu a pepře a olivového oleje. Na pánvi pak opečeme tak, jak kdo má rád. Jelení steak s ostružinovou omáčkou podáváme s přílohou podle chuti.
Jak na to: Grilování mletého masa a zvěřiny
Míchané maso nebo mleté směsi jsou velmi oblíbené pro grilování. U nás možná méně využívané, ale v zahraničí se s nimi setkáváte hodně často. Vyzkoušejte tedy i vy, pokud jste tak ještě neučinili.
Jelení hřbet Wellington s kaštanovým pyré
(doba přípravy 120 min)
autor toustovac
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena