Jehněčí s mátovým máslem a kaší

1 hod | hlavní chod | francouzská kuchyně | recept zobrazen: 72866x
Plátky jehněčí kýty na grilu dochucené máslem a bylinkami.
Komentáře receptu 1


Postup přípravy receptu

Brambory vaříme v mírně osolené vodě ve velkém hrnci 15 minut, dokud nezměknou. Mezitím smícháme máslo, nasekanou mátu, kmín, trochu pepře a necháme vychladit. Smetanu s troškou šafránu dáme do malého kastrůlku, zvolna prohřejeme a stáhneme z ohně.

Gril předehřejeme na vysokou teplotu. Plátky jehněčího okořeníme a grilujeme z každé strany 4 - 5 minut, dokud nejsou propečené. Opečené maso zakryjeme alobalem a necháme 5 minut odpočinout. Mezitím slijeme brambory, rozmačkáme je, přidáme zbývající máslo, smetanu se šafránem a dochutíme.

Připravené mátové máslo vyjmeme z chladničky, rozdělíme na jednotlivé plátky masa a necháme chvilku prohřát na grilu, až se máslo rozpustí. Maso servírujeme s bramborovou kaší politou vypečenou štávou z masa. Zdobíme snítkami máty.

Recept vystačí na 4 porce.

Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníkyRebo

autor receptu:

Jehněčí s mátovým máslem a kaší

Počet přidaných receptů: 42

Ingredience

Vaše cena 3350 běžně 8816 Kč sleva 62 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,3
dobrý recept
13 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Jehněčí s mátovým máslem a kaší

Recept se nachází v 18 kuchařkách
KDI
VARENIE 8299 receptů
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 3296 receptů
zjirousek
Maso skopové, jehněčí 138 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Jehněčí s mátovým máslem a kaší

Celkový počet komentářů u receptu: 1
  • Nechápu hodnocení kuchtilka 17.03.2010 11:00:22

    Nepochopím, jak někdo mohl tuhle pochoutku hodnotit známkou 1-2. Sama bych dala pět hvězdiček. Je to výborné, uvařila jsem to skoro přesně podle tohoto receptu, jen kmínu mi připadalo moc, tak jsem ho dala jen špetku.

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Jehněčí s mátovým máslem a kaší
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Lepek - klady, zápory a příznaky intolerance

    Lepek - klady, zápory a příznaky intolerance

    Lepek je směs dvou bílkovin, gliadinu a gluteninu. Proto se mu říká též gluten. Nachází se v některých obilovinách, hlavně v pšenici, ale v menší míře také v žitu a ječmeni. Udává se, že čím více lepku a méně škrobu v obilí, tím kvalitnější mouka se namele. Těsto z této kvalitní mouky je pak pružnější. Množství lepku se měří podle závazné normy a udává se v procentech.

  • Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma je pylová alergie. Jde o stav, kdy imunitní systém přehnaně reaguje na některé neškodné podněty, např. pylová zrna, prach, roztoče, zvířecí srst či některé potraviny.




přidat nový recept