Jehněčí s mátovým máslem a kaší

1 hod | hlavní chod | francouzská kuchyně | recept zobrazen: 72877x
Plátky jehněčí kýty na grilu dochucené máslem a bylinkami.
Komentáře receptu 1


Postup přípravy receptu

Brambory vaříme v mírně osolené vodě ve velkém hrnci 15 minut, dokud nezměknou. Mezitím smícháme máslo, nasekanou mátu, kmín, trochu pepře a necháme vychladit. Smetanu s troškou šafránu dáme do malého kastrůlku, zvolna prohřejeme a stáhneme z ohně.

Gril předehřejeme na vysokou teplotu. Plátky jehněčího okořeníme a grilujeme z každé strany 4 - 5 minut, dokud nejsou propečené. Opečené maso zakryjeme alobalem a necháme 5 minut odpočinout. Mezitím slijeme brambory, rozmačkáme je, přidáme zbývající máslo, smetanu se šafránem a dochutíme.

Připravené mátové máslo vyjmeme z chladničky, rozdělíme na jednotlivé plátky masa a necháme chvilku prohřát na grilu, až se máslo rozpustí. Maso servírujeme s bramborovou kaší politou vypečenou štávou z masa. Zdobíme snítkami máty.

Recept vystačí na 4 porce.

Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníkyRebo

autor receptu:

Jehněčí s mátovým máslem a kaší

Počet přidaných receptů: 42

Ingredience

Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,3
dobrý recept
13 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Jehněčí s mátovým máslem a kaší

Recept se nachází v 18 kuchařkách
KDI
VARENIE 8305 receptů
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 3313 receptů
zjirousek
Maso skopové, jehněčí 138 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Jehněčí s mátovým máslem a kaší

Celkový počet komentářů u receptu: 1
  • Nechápu hodnocení kuchtilka 17.03.2010 11:00:22

    Nepochopím, jak někdo mohl tuhle pochoutku hodnotit známkou 1-2. Sama bych dala pět hvězdiček. Je to výborné, uvařila jsem to skoro přesně podle tohoto receptu, jen kmínu mi připadalo moc, tak jsem ho dala jen špetku.

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Jehněčí s mátovým máslem a kaší
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Sezóna borůvek, oblíbeného a velmi zdravého letního ovoce, je v plném proudu. Nejenže rostou v našich lesích, ale jsou jich také plné tržnice a stánky podél cest. Pokud jste letos borůvek měli jen po málu, dáme vám pár pádných důvodů, proč si je ve velkém dopřát, dokud jsou v čerstvé podobě.

  • Skolióza v dospělosti - kdy je nutná operace?

    Skolióza v dospělosti - kdy je nutná operace?

    Skoliózu poznáme podle vyčnívající lopatky, vykřivení v bederní oblasti, zkrácení trupu a prozradí ji i ramena, to když jedno převyšuje druhé. V dospělosti navíc skoliózu doprovázejí nepříjemné bolesti. Dá se skolióza v pozdějším věku vůbec napravit? Jaké jsou možnosti léčby?




přidat nový recept