Plát jehněčího masa potřený kořeněnou směsí a naplněný slaninou se špenátem. Nenáročný recept na hlavní chod s bramborovou kaší. Vhodné i k velikonočnímu menu.
1.5 kg | jehněčí plec |
směs | |
---|---|
3 stroužky | česnek |
3 lžíce | olivový olej |
1 lžička | sušená majoránka |
podle chuti | |
sůl | |
mletý černý pepř | |
náplň | |
400 g | špenát listový |
8 plátků | zauzená slanina |
Jehněčí plec očistíme od blan a přebytečného tuku a rozkrojíme ji tak, aby se z ní dala srolovat roláda. Olivový olej smícháme s majoránkou, špetkou soli, pepřem a prolisovaným česnekem a touto směsí potřeme maso, poté na maso rovnoměrně rozložíme slaninu a následně špenát (několik hodin předem ho necháme povolit, případně trochu vymačkáme), lehce posolíme, srolujeme a zavážeme roládu kuchyňským motouzem.
Jehněčí roládu pečeme asi 2,5 hodiny při teplotě 160 °C v nádobě s víkem, průběžně obracíme a podléváme vodou nebo vývarem, aby maso zůstalo šťavnaté. Posledních 30 minut pečeme bez poklice, aby maso získalo hezkou barvu. Rozstřihneme motouz, necháme chvíli odpočívat a poté nakrájíme na plátky. Jehněčí roládu na česneku podáváme s bramborovou kaší.
Zdroj: Eklasa.cz
O Velikonocích nesmí chybět: Tipy na úpravu jehněčího, kůzlečího a skopového masa
Jehněčí, skopové a kůzlečí maso není v našich obchodech k dostání. Když však na nějaký ten "kousek" natrefíme, mnohdy ani nevíme, jak s masem zacházet, jak jej připravit. Níže dočtete vše, co měli o skladování a kuchyňské úpravě určitě vědět.
To nejlepší z velikonoční kuchyně
První jarní sluníčko nám už za pár dní přinese jedny z nejdůležitějších svátků - Velikonoce. Velikonoční kuchyně je velmi pestrá a bohatá, každé jídlo na stole má svůj význam. Na velikonoční tabuli by rozhodně neměl chybět nadýchaný mazanec, kynuté jidáše, beránek, ale i dozlatova propečené jehněčí. Přinášíme vám spoustu do detailu doladěných tipů a velikonočních receptů.
autor Klasa
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena