Jehněčí roláda na česneku

2 h 30 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 1919x
Plát jehněčího masa potřený kořeněnou směsí a naplněný slaninou se špenátem. Nenáročný recept na hlavní chod s bramborovou kaší.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Jehněčí plec očistíme od blan a přebytečného tuku a rozkrojíme ji tak, aby se z ní dala srolovat roláda.

Olivový olej smícháme s majoránkou, špetkou soli, pepřem a prolisovaným česnekem a touto směsí potřeme maso, poté na maso rovnoměrně rozložíme slaninu a následně špenát (několik hodin předem ho necháme povolit, případně trochu vymačkáme), lehce posolíme, srolujeme a zavážeme roládu kuchyňským motouzem.

Roládu pečeme asi 2,5 hodiny při teplotě 160 °C v nádobě s víkem, průběžně obracíme a podléváme vodou nebo vývarem, aby maso zůstalo šťavnaté. Posledních 30 minut pečeme bez poklice, aby maso získalo hezkou barvu. Rozstřihneme motouz, necháme chvíli odpočívat a poté nakrájíme na plátky.

Jehněčí roládu na česneku podáváme s bramborovou kaší.

Zdroj: Eklasa.cz

Klasa autor receptu:

Jehněčí roláda na česneku

Počet přidaných receptů: 35

Ingredience

na porce
Vaše cena 1999 běžně 4236 Kč sleva 53 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,6
dobrý recept
3 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Jehněčí roláda na česneku

Recept se nachází v 26 kuchařkách
Klasa
Klasa
Klasa 31 receptů
bohuslav53
Láska prochází žaludkem 1 2216 receptů
zjirousek
Maso skopové, jehněčí 138 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Jehněčí roláda na česneku

Přidat příspěvek k receptu Jehněčí roláda na česneku
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma je pylová alergie. Jde o stav, kdy imunitní systém přehnaně reaguje na některé neškodné podněty, např. pylová zrna, prach, roztoče, zvířecí srst či některé potraviny.

  • Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora je zelenina více tváří - je velmi zdravá a nebezpečná zároveň. Proto je její správná příprava tak důležitá. Teprve když správně zacházíte s kyselinou šťavelovou, kterou rebarbora obsahuje, dokáže vaše tělo využít obsažené zdraví prospěšné látky. Sezóna rebarbory je krátká, proto bychom se právě v těchto dnech měli vrhnout na její nákup či sklizeň.




přidat nový recept