Jehněčí na majoránce

1 hod | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 140522x
Jehněčí je měkké mladé maso. V kombinaci s majoránkou je vynikající. Nic nezkazíme, když na majoránce připravíme i skopové.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Jehněčí plec nakrájíme na kostky, vložíme do osolené vody a přivedeme k varu. Potom teplotu snížíme a dovaříme doměkka. K jehněčímu přidáme očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu a dovaříme. Maso z vývaru vyjmeme.

Na oleji a másle zpěníme nakrájenou cibuli, poprášíme ji moukou a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Ochutíme ji prolisovaným česnekem, pepřem a majoránkou. Pak ji zalijeme vývarem z masa a zeleniny a nejlépe 20 minut povaříme. Do základu přilijeme smetanu, prohřejeme a přecedíme na uvařené maso.

Jehněčí na majoránce podáváme s rýží, noky nebo brambory.

autor receptu:

Jehněčí na majoránce

Počet přidaných receptů: 1813

Ingredience

na porce
Vaše cena 999 běžně 18500 Kč sleva 95 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
2,9
slabší recept
889 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Jehněčí na majoránce

Recept se nachází v 38 kuchařkách
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 5018 receptů
bohuslav53
Láska prochází žaludkem 1185 receptů
zjirousek
Maso skopové, jehněčí 126 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Jehněčí na majoránce

Celkový počet komentářů u receptu: 1
Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Jehněčí na majoránce
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept