Recept na jehněčí konfit z kolínka, podávaný s ragú z bílého chřestu a hráškovým pyré s mátou.
500 g | sádlo vepřové |
350 g | jehněčí kolínko |
500 g | hovězí lůj |
směs | |
---|---|
25 g | česnek |
35 g | sůl |
10 g | tymián |
10 g | rozmarýn |
50 g | šalotka |
podle chuti | |
sůl | |
divoké koření | |
mletý bílý pepř | |
muškátový květ | |
celý černý pepř | |
omáčka | |
30 g | máslo |
60 ml | smetana |
50 g | citron |
120 g | bílý chřest |
příloha | |
30 g | máslo |
150 g | cukrový hrášek |
70 ml | demi glace |
na ozdobu | |
čerstvá máta |
O Velikonocích nesmí chybět: Tipy na úpravu jehněčího, kůzlečího a skopového masa
Jehněčí, skopové a kůzlečí maso není v našich obchodech k dostání. Když však na nějaký ten "kousek" natrefíme, mnohdy ani nevíme, jak s masem zacházet, jak jej připravit. Níže dočtete vše, co měli o skladování a kuchyňské úpravě určitě vědět.
Hrátky s chřestem: V těchto úpravách vám bude stoprocentně chutnat
Chřest patří do stejné skupiny zeleniny jako cibule, česnek a pórek. Je dražší než ostatní druhy zeleniny, protože se pěstuje v malém množství a sklízí se ručně. Chřest má neopomenutelné léčivé i regenerační účinky. Připravte si podle našich receptů třeba výborné chřestoto, zkombinujte ho s vepřovou panenkou, telecím a zkuste i krémovou polévku s masovými knedlíčky.
autor Alakarte-cz
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena