Jehněčí konfit z kolínka s ragú z bílého chřestu a hráškovým pyré s mátou

2 h 40 min | hlavní chod | 2 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 416x
Recept na jehněčí konfit z kolínka, podávaný s ragú z bílého chřestu a hráškovým pyré s mátou.
Komentáře receptu 1


Postup přípravy receptu

Připravíme si jehněčí kolínka, která opláchneme a naložíme do soli, divokého koření, rozmarýnu a tymiánu a spolu s olivovým olejem necháme 24 hodin odležet.

Přichystáme si vepřové sádlo a hovězí sádlo z vyškvařeného loje. Sádlo přivedeme na teplotu asi 95 °C a přidáme do něho česnek, šalotku, rozmarýn a tymián. Nakonec přidáme jehněčí kolínka a necháme je táhnout při 85 °C zhruba 6 hodin, až do úplného změknutí.

Ragú z bílého chřestu si připravíme následovně. Bílý chřest opatrně oškrábeme a odkrojíme spodní část, která by mohla být dřevnatá. Chřest dáme na 5 minut blanšírovat, poté vytáhneme a dáme do studené vody, aby nám zůstal pěkně křupavý.

Chřest nakrájíme na asi 3 cm kousky a necháme lehce orestovat na másle, poté přidáme lehce demi-glace a zjemníme smetanou. Ochutíme muškátovým květem, solí a čerstvě mletým bílým pepřem.

Mladé cukrové hrášky důkladně omyjeme a necháme také mírně povařit, ne mnoho, aby neztratily svou sladkou chuť a zelenou barvu. Poté hrášky vyjmeme a rozmixujeme. Přidáme máslo na zjemnění a ochutíme solí, bílým pepřem a nakonec čerstvou a jemně nakrájenou mátou.

Jehněčí konfit z kolínka s ragú z bílého chřestu a hráškovým pyré podáváme jako vydatný hlavní chod.

Alakarte-cz autor receptu:

Jehněčí konfit z kolínka s ragú z bílého chřestu a hráškovým pyré s mátou

Počet přidaných receptů: 166

Ingredience

na porce
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,4
dobrý recept
5 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Jehněčí konfit z kolínka s ragú z bílého chřestu a hráškovým pyré s mátou

Recept se nachází v 12 kuchařkách
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7499 receptů
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 3312 receptů
zjirousek
Maso skopové, jehněčí 138 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Jehněčí konfit z kolínka s ragú z bílého chřestu a hráškovým pyré s mátou

Celkový počet komentářů u receptu: 1
  • Komentář k receptu Jehněčí konfit z kolínka s ragú z bílého chřestu a hráškovým pyré s mátou lumik 11.06.2014 17:45:45

    nevysvětlil jste co je to demi glace,myslím,že hodně lidí neví,že se jedná o hodně silný vývar.

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Jehněčí konfit z kolínka s ragú z bílého chřestu a hráškovým pyré s mátou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept