Jednoduchý perník s čokoládovou polevou

45 min | dezert | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 9186x
Recept na velmi dobrý perník.
Komentáře receptu 2
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Troubu si předehřejeme na 200 °C.

V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a s práškem do perníku. V mléce smícháme vejce, kakao, cukr a olej. Vlijeme do mouky a mícháme mixérem pro jemnější chuť asi 5 minut.

Na pekáč dáme pečící papír nebo vymažeme a vysypeme. Pro lepší chuť vyložíme pečícím papírem. Perník pečeme asi 25 minut.

Vychladlý jednoduchý perník potřeme čokoládovou polevou z pytlíku a necháme zatuhnout.

autor receptu:

Jednoduchý perník s čokoládovou polevou

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

Kuchařky obsahující recept Jednoduchý perník s čokoládovou polevou

Recept se nachází v 86 kuchařkách
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4794 receptů
martinfort6
německá kuchařka 83 receptů
HONZA-57
PEČENÍ( BUCHTY+PEČIVO) 132 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Jednoduchý perník s čokoládovou polevou

Celkový počet komentářů u receptu: 2
  • Evik 09.05.2011 13:31:41

    Perník naběhl krásně, ale nevím proč, jako by mu něco chybělo, zdá se mi, že málo voní.. nejsem zkušená kuchařka, tak nevím, čím by to mohlo být..

    • Re: Jana 31.10.2013 10:50:58

      Tak možná málo voní, protože paní má v receptů napsaný jen kypřící prášek..Ale správně se dává kypřící prášek do perníku. Jestli jste dala ten obyčejný, možná proto to málo voní!

Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Jednoduchý perník s čokoládovou polevou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.

  • Intimní hygiena malých dětí

    Intimní hygiena malých dětí

    Zásady osobní hygieny mají specifický význam pro každého jedince. Jsou rozdílné u dívek i chlapců v jednotlivých obdobích života a souvisí také s hormonálními změnami, které se v těchto obdobích vyskytují. Intimní hygienu našich nejmenších bychom rozhodně neměli podceňovat, přestože je toto citlivé téma opředeno mnoha mýty, pověrami a babskými radami, které ne vždy fungují.




přidat nový recept