Plíce očistíme, rozkrojíme a necháme odmočit alespoň půl hodiny ve vodě a poté je propereme. Po odmočení plíce nakrájíme na kostky a osmažíme na oleji spolu se zeleninou Halali.
Osmažené plíce s Halali přidáme do hrnce s čistou vodou, osolíme, přidáme bobkový list, nové koření, pepř a vaříme, dokud nezměknou. Poté koření vyjmeme.
Na pánvi si z mouky, oleje a másla připravíme jíšku. Hotovou jíšku za stálého míchání postupně přidáváme do omáčky. Řádně promícháme a necháme povařit. Na konci vaření zalijeme omáčku smetanou, kterou necháme pár minut projít varem. Omáčku dochutíme cukrem a šťávou vymačkanou z půlky citronu.
Jednoduché plíčky na smetaně podáváme s houskovým knedlíkem nebo s těstovinami.