Jednoduché plíčky na smetaně

1 h 15 min | hlavní chod | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 5822x
Vynikající plíčky na smetaně. Recept pro 5 - 6 porcí.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Plíce očistíme, rozkrojíme a necháme odmočit alespoň půl hodiny ve vodě a poté je propereme. Po odmočení plíce nakrájíme na kostky a osmažíme na oleji spolu se zeleninou Halali.

Osmažené plíce s Halali přidáme do hrnce s čistou vodou, osolíme, přidáme bobkový list, nové koření, pepř a vaříme, dokud nezměknou. Poté koření vyjmeme.

Na pánvi si z mouky, oleje a másla připravíme jíšku. Hotovou jíšku za stálého míchání postupně přidáváme do omáčky. Řádně promícháme a necháme povařit. Na konci vaření zalijeme omáčku smetanou, kterou necháme pár minut projít varem. Omáčku dochutíme cukrem a šťávou vymačkanou z půlky citronu.

Jednoduché plíčky na smetaně podáváme s houskovým knedlíkem nebo s těstovinami.

autor receptu:

Jednoduché plíčky na smetaně

Počet přidaných receptů: 3

Ingredience

na porcí
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,5
skvělý recept
16 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Jednoduché plíčky na smetaně

Recept se nachází v 55 kuchařkách
KDI
VARENIE 8304 receptů
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 3312 receptů
REY kuchařka maso
Rey
REY kuchařka maso 672 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Jednoduché plíčky na smetaně

Celkový počet komentářů u receptu: 1
  • Komentář k receptu Jednoduché plíčky na smetaně lumik 23.03.2014 12:44:07

    plíce se nejprve uvaří s kořením,omáčka se udělá poctivě s cibulovozeleninovým základem,do ní vývar z plic,smetana,scedit na jemně nakrájené plíčky

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Jednoduché plíčky na smetaně
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept