Jednoduché palačinky

45 min | chuťovka | 6 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 2274x
Recept na jednoduché palačinky vhodné jako zákusek.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Bílky smícháme se solí a vyšleháme tuhý sníh. Žloutky začneme šlehat a postupně přidáváme mléko a mouku s práškem do pečiva. Když máme hladkou směs, ručně přidáme sníh.

Rozpálíme pánev, potřeme ji olejem a kruhovým pohybem rozlijeme těsto po sběračkách. Asi po půl minutě otočíme a po další půl minutě vyndáme.

Jednoduché palačinky můžeme podávat nasladko i naslano.

Můj tip: Jednu palačinku namažeme taveným sýrem. Nakrájíme na plátky rajčata a na narovnáme je na palačinku. Natrháme čerstvou bazalku a dáme na rajčata. Přiklopíme další palačinkou.

autor receptu:

Jednoduché palačinky

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porcí

Kuchařky obsahující recept Jednoduché palačinky

Recept se nachází v 10 kuchařkách
Vaska
papu 407 receptů
anna.svebisova
Jednoduché 6 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Jednoduché palačinky

Přidat příspěvek k receptu Jednoduché palačinky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept