Jednoduchá zelňačka

30 min | polévka | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 153450x
Zbylo vám uvařené kysané zelí? Připravte z něho rychlou, jednoduchou a přitom chutnou zelňačku, kterou si oblíbí i vaše děti.
Komentáře receptu 2
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky.

V hrnci rozpustíme máslo a na něm osmahneme cibuli. Smažíme ji, než zesklovatí. Pak k ní do hrnce přilijeme 1,5 litru vody, vhodíme pokrájené brambory, trochu kmínu a sůl. Přivedeme k varu a vaříme do změknutí brambor. Když jsou brambory měkké, přidáme k nim kyselé, již uvařené zelí a prohřejeme.

V mléce důkladně rozkvedláme 1 lžíci hladké mouky, k tomu přimícháme i zakysanou smetanu. Vše nalijeme do hrnce k vývaru s bramborami a zelím. Za stálého míchání vaříme 2 - 3 minuty, do zhoustnutí. Zelňačku dochutíme lžící cukru, případně ještě přisolíme. Můžeme i trochu opepřit.

Jednoduchou zelňačku na talíři ozdobíme snítkou zelené petrželky.

autor receptu:

Jednoduchá zelňačka

Počet přidaných receptů: 379

Ingredience

Vaše cena 299 běžně 4999 Kč sleva 94 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,1
dobrý recept
144 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Jednoduchá zelňačka

Recept se nachází v 99 kuchařkách
zjirousek
Polévky 1648 receptů
áša
Oblíbené recepty 395 receptů
JkPa recepty
likrat
JkPa recepty 152 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Jednoduchá zelňačka

Celkový počet komentářů u receptu: 2
Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Jednoduchá zelňačka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept