Jednoduchá zelná polévka

1 hod | polévka | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 63418x
Recept na výbornou zelnou polévku, která určitě uspokojí vaše chuťové pohárky.
Komentáře receptu 6
Uvařil jsem to (Recept vařilo 8 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Brambory vařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Na tuku si osmahneme cibuli, zasypeme moukou a vymícháme světlou jíšku. Tu zředíme studenou vodou. Do hrnce dáme překrájené zelí, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Přidáme cibulovou jíšku, brambory a vaříme. Když je zelí měkké, přidáme smetanu či mléko. Také přidáme na kostičky nakrájenou klobásu nebo párek, sladkou papriku a dochutíme. Chceme-li mít zelnou polévku lepší, před podáváním do ní zamícháme žloutek rozkvedlaný v mléce.

Jednoduchou zelnou polévku rozdělíme na talíře a můžeme podávat. Zelná polévka je nejlepší teplá a s čerstvým chlebem.

autor receptu:

Jednoduchá zelná polévka

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porce
4,5
skvělý recept
39 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Jednoduchá zelná polévka

Recept se nachází v 82 kuchařkách
KDI
VARENIE_2 4248 receptů
veriri
Papáníčko 2886 receptů
anisek
Aniččina kuchařka 991 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Jednoduchá zelná polévka

Celkový počet komentářů u receptu: 6
Celkový počet komentářů: 6
Nalezeno receptů: 6
Přidat příspěvek k receptu Jednoduchá zelná polévka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept