Jednoduchá zelná polévka

1 hod | polévka | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 55745x
Recept na výbornou zelnou polévku, která určitě uspokojí vaše chuťové pohárky.
Komentáře receptu 6
Uvařil jsem to (Recept vařilo 8 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Brambory vařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Na tuku si osmahneme cibuli, zasypeme moukou a vymícháme světlou jíšku. Tu zředíme studenou vodou. Do hrnce dáme překrájené zelí, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Přidáme cibulovou jíšku, brambory a vaříme. Když je zelí měkké, přidáme smetanu či mléko. Také přidáme na kostičky nakrájenou klobásu nebo párek, sladkou papriku a dochutíme. Chceme-li mít zelnou polévku lepší, před podáváním do ní zamícháme žloutek rozkvedlaný v mléce.

Jednoduchou zelnou polévku rozdělíme na talíře a můžeme podávat. Zelná polévka je nejlepší teplá a s čerstvým chlebem.

autor receptu:

Jednoduchá zelná polévka

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porce
Vaše cena 999 běžně 36000 Kč sleva 97 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,5
skvělý recept
39 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Jednoduchá zelná polévka

Recept se nachází v 79 kuchařkách
KDI
VARENIE_2 5323 receptů
veriri
Papáníčko 2886 receptů
anisek
Aniččina kuchařka 991 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Jednoduchá zelná polévka

Celkový počet komentářů u receptu: 6
Celkový počet komentářů: 6
Nalezeno receptů: 6
Přidat příspěvek k receptu Jednoduchá zelná polévka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept