Jednoduchá žampionová omáčka

15 min | omáčka | 2 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 3739x
Recept na super rychlou omáčku třeba ke steaku.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Žampiony očistíme a nakrájíme na větší kousky.

V kastrůlku rozpálíme přepuštěné máslo s olejem. Vsypeme žampiony a restujeme je dozlatova. Přidáme mouku, opražíme a zalijeme vroucí vodou. Základ omáčky asi 3 minuty povaříme. Asi půlku vyvařené tekutiny se žampiony dáme stranou a rozmixujeme ji. Rozmixované žampiony vložíme zpět do kastrůlku. Rozředíme smetanou a nakonec ochutíme octem, cukrem, solí a trochou čerstvě mletého pepře. Nakonec do omáčky přidáme oříšek másla pro zjemnění.

Jednoduchou žampionovou omáčku podáváme nejlépe teplou.

Vilienka autor receptu:

Jednoduchá žampionová omáčka

Počet přidaných receptů: 1275

Ingredience

na porce
Vaše cena 599 běžně 5960 Kč sleva 90 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4
skvělý recept
12 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Jednoduchá žampionová omáčka

Recept se nachází v 45 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2624 receptů
REY kuchařka maso
Rey
REY kuchařka maso 660 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2 3471 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Jednoduchá žampionová omáčka

Přidat příspěvek k receptu Jednoduchá žampionová omáčka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept