Jednoduchá žampionová omáčka

15 min | omáčka | 2 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 3995x
Recept na super rychlou omáčku třeba ke steaku.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Žampiony očistíme a nakrájíme na větší kousky.

V kastrůlku rozpálíme přepuštěné máslo s olejem. Vsypeme žampiony a restujeme je dozlatova. Přidáme mouku, opražíme a zalijeme vroucí vodou. Základ omáčky asi 3 minuty povaříme. Asi půlku vyvařené tekutiny se žampiony dáme stranou a rozmixujeme ji. Rozmixované žampiony vložíme zpět do kastrůlku. Rozředíme smetanou a nakonec ochutíme octem, cukrem, solí a trochou čerstvě mletého pepře. Nakonec do omáčky přidáme oříšek másla pro zjemnění.

Jednoduchou žampionovou omáčku podáváme nejlépe teplou.

Vilienka autor receptu:

Jednoduchá žampionová omáčka

Počet přidaných receptů: 1275

Ingredience

na porce
Vaše cena 290 běžně 3299 Kč sleva 91 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4
skvělý recept
12 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Jednoduchá žampionová omáčka

Recept se nachází v 45 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2626 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2 3010 receptů
REY kuchařka maso
Rey
REY kuchařka maso 672 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Jednoduchá žampionová omáčka

Přidat příspěvek k receptu Jednoduchá žampionová omáčka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Kolagen v péči o pleť podle věku

    Kolagen v péči o pleť podle věku

    Denně a ze všech stran slyšíme z reklam na pleťové krémy alarmující upozornění na nezbytnost udržování pevné, zdravé a mladé pleti pomocí kolagenu. Co je vlastně kolagen? A proč je pro naši pokožku tak důležitý? V dnešním článku se dozvíte, jak správně pečovat o pleť v různých věkových kategoriích.

  • Tuřín - zelenina vhodná při redukční dietě

    Tuřín - zelenina vhodná při redukční dietě

    Tuřín je roky opomíjená kořenová zelenina napěchovaná vitamíny. Je to na pěstování nenáročná brukvovitá rostlina, jejím dalším pozitivem je absolutní mrazuvzdornost. Důvodů, proč byla roky odstrkovaná do pozadí, může být spousta. Kdysi byl tuřín jednou z hlavních potravin všech vrstev obyvatelstva.




přidat nový recept