Jazyky s polskou omáčkou

20 min | omáčka | 4 porce | polská kuchyně | recept zobrazen: 702x
Výborná omáčka trochu jiné a nezvyklé chuti.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na rozpáleném oleji ji orestujeme dozlatova, zaprášíme moukou a uděláme tmavou jíšku. Zalijeme vodou, osolíme, přivedeme k varu a přidáme lžíci rybízové marmelády a 2 lžíce povidel. Pokud je marmeláda hodně kyselá, klidně přidáme více povidel nebo ocukrujeme. Vaříme zhruba 10 minut.

Do převařené omáčky přidáme spařené a oloupané mandle, které jsme pokrájeli na menší kousky. Vmícháme rozinky a půl balíčku nastrouhaného perníku. Pokud je perník moc tvrdý, namočíme ho do hrnku s vodou a pak přilijeme do omáčky. Povaříme dalších 5 minut.

Nakonec do omáčky přidáme na plátky nakrájené uvařené jazyky a prohřejeme.

Jazyky s polskou omáčkou podáváme s houskovým knedlíkem. Nejlepší je však uleželá na druhý den.

MARKÉTA79 autor receptu:

Jazyky s polskou omáčkou

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porce
Vaše cena 1990 běžně 19900 Kč sleva 90 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Jazyky s polskou omáčkou

Recept se nachází v 20 kuchařkách
KDI
VARENIE 4304 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 5946 receptů
Katika
Katika 967 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Jazyky s polskou omáčkou

Přidat příspěvek k receptu Jazyky s polskou omáčkou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept