Recept na klasické játrové knedlíčky, které můžeme vylepšit přidáním pažitky nebo petrželky. Recept, který se bude hodit na svatby, narozeninové oslavy, ale klidně i nedělní oběd.
1 ks | vejce |
30 g | máslo |
100 g | strouhanka |
100 g | vepřová játra |
podle chuti | |
---|---|
česnek | |
sůl | |
mletý pepř | |
čerstvá petrželka |
Játra odblaníme a na jemmo umeleme či rozmixujeme (stačí pár pulzů).
Změklé máslo utřeme s vejcem, játry, ochutíme solí, pepřem a česnekem. Přisypeme jemně mletou strouhanku tak, aby ze směsi šly tvarovat knedlíčky.
Z játrové směsi tvarujeme malé knedlíčky, vhazujeme je do vroucí polévky či vývaru a vaříme asi 10 minut.
Játrové knedlíčky můžeme doplnit jemně nasekanou čerstvou bylinkou (pažitka, petrželka). Podáváme jako výbornou vložku do polévek, ideálně masových vývarů.
Foto: Shutterstock.com
Zavářky do polévek: Zkuste domácí nudle, játrové knedlíčky i nočky se sýrem
Zavářky a vložky polévku nejen zahustí, ale také zvýší její výživnost a sytivost. Pojďme se společně naučit základní strouhání, domácí nudle, knedlíčky, noky i nudle z palačinkového těsta.
Recept na poctivý hovězí vývar krok za krokem
Dnes si ukážeme, jak si připravit domácí hovězí vývar. Poctivý vývar vyžaduje pomalé vaření a kvalitní suroviny. Proto si na jeho přípravu vyhradíme dostatek času.
autor 100
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena