Játrová pochoutka z domácí pekárny

2 hod | chuťovka | česká kuchyně | recept zobrazen: 44185x
Recept je inspirací pro další využití domácí pekárny na přípravu lahodných pochoutek.
Komentáře receptu 4
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Játra nasekáme v elektrickém sekáčku, rozmixujeme na kaši, případně na jemno umeleme. Cibuli taktéž. Játra, cibuli, mleté maso a mouku smícháme, osolíme, opepříme, přidáme špetku majoránky a vypracujeme na vláčnou hmotu, která se podobá těstu. Nakonec špek nebo slaninu nakrájíme na malé kostičky, rozdrobíme do těsta a postupně vmícháme. U vepřového masa netřeba špek přidávat.

Nádobu na pečení vymažeme sádlem. Hák nenasadíme. Masitou hmotu vložíme do nádoby a dáme péci na program pečení. Pečeme 1,5 hodiny. Zpravidla program pečení třeba pustit znovu ještě na 1/2 hodiny. Po upečení nádobu vyndáme, necháme chladnout asi 10 minut. Pochoutku opatrně vyklopíme na talíř a necháme vychladnout. Pak zabalíme do alobalu a dáme vychladit do lednice.

Játrovou pochoutku krájíme na tenké plátky, podáváme s chlebem nebo houskou. Jídlo je obdoba játrového sýra nebo salámu. Kuchařky a kuchaři si určitě ingredience obmění podle vlastní chuti. Kdo to má rád, může nádobu pekárny před vložením masité hmoty vyložit asi do 1/2 výše plátky anglické slaniny. Tenhle nápad mi poradila kuchařka paní Gábina H.

autor receptu:

Játrová pochoutka z domácí pekárny

Počet přidaných receptů: 7

Ingredience

Vaše cena 3290 běžně 8225 Kč sleva 60 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,3
skvělý recept
38 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Játrová pochoutka z domácí pekárny

Recept se nachází v 284 kuchařkách
myš1
recepty 4616 receptů
Irena
Kuchařka Irena 2328 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Játrová pochoutka z domácí pekárny

Celkový počet komentářů u receptu: 4
  • Asi je to fajn recept, ale pokud se to v pekárně nemíchá a navíc nejde přidat půlhoďka pečení a "může se péci v pekáčku", tak nevidím smysl použití pekárny.

  • Pekarna Eta Adam Toyota 15.06.2010 10:22:45

    Prosím poraďte, jak opětovně zapnout pekárnu na další 1/2 hodinu pečení? DP Eta má tepelnou ochranu a režim pečení na 1 hodinu! Pak pekárna vypne a další program pečení lze spustit až po vychladnutí pekárny, což trvá docela dlouho! Domnívám se, že takto jsou chráněny všechny DP. Pokud znáte způsob jak prodloužit dobu peční bez velké prodlévy, byl bych vděčen za informaci. Díky A. T.

    • Re: Pekarna Eta Giovanni Don 29.06.2010 18:32:00

      Promiňte už sem moc nechodím. Myslím, že tenhle problém má jenom pekárna Eta a pár dalších. Jinak po programu pečení lze pustit odznovu program pečení. Nelze programy kde se mísí těsto, protože by se jednoduše přehřálo. Klidně to múžete dát do obdélníkové formy a pécit v normální troubě, raději pomaleji a 1 hod. by měla myslím stačit. :-)
      Vůbec nic se nestane ani když to upečete v pekáčku.

  • Jenom pro doplnění GiovanniDon 11.01.2009 10:00:56

    Tu masitou hmotu nemíste v pekárně, Namotá se to na hák. Přidáni trochu sladké smetany a vegety vyvolá dojem, že je to z kachních jater.

Celkový počet komentářů: 4
Nalezeno receptů: 4
Přidat příspěvek k receptu Játrová pochoutka z domácí pekárny
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Kdy začít učit děti na lyžích?

    Kdy začít učit děti na lyžích?

    Jezdíte na hory a těšíte se, že si letos začnete užívat lyžování i se svými nejmenšími? Nebo jste sami naopak do tajů lyžařského umění nikdy nepronikli, ale nechcete tyhle ryze zimní radovánky odepřít svým ratolestem?

  • Péče o tělo podle fází měsíce

    Péče o tělo podle fází měsíce

    Luna ve velké míře ovlivňuje chod přírody a také našeho těla. Jak můžeme využít magickou moc měsíce při jednotlivých fázích v péči o pokožku a vlasy? Kdy je nejlepší čas pro začátek diety?




přidat nový recept