Játrová omáčka

35 min | omáčka | česká kuchyně | recept zobrazen: 273484x
Tuto omáčku můžete připravit z libovolných jater, nejlepší a nejjemnější bude omáčka z drůbežích.
Komentáře receptu 19
Uvařil jsem to (Recept vařilo 18 lidí)


Postup přípravy receptu

Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme a osmahneme na ni nadrobno nakrájenou cibuli. Vmícháme naškrábaná nebo umletá játra a za stálého míchání je opečeme. Mírně podlijeme a podusíme. Ze sádla a mouky připravíme zlatavou jíšku, rozředíme ji vývarem nebo vodou, přilijeme k podušeným játrům a vaříme asi 20 minut. Nakonec omáčku osolíme a okořeníme. Podáváme s rýží nebo těstovinami.

autor receptu:

Játrová omáčka

Počet přidaných receptů: 1813

Ingredience

Vaše cena 7599 běžně 15198 Kč sleva 50 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3
dobrý recept
967 hlasujících
  • Recept Játrová omáčka - Játrová omáčka - příprava vnitřností.
  • Recept Játrová omáčka - Játrová omáčka.
  • Recept Játrová omáčka - játra s rýží

Kuchařky obsahující recept Játrová omáčka

Recept se nachází v 237 kuchařkách
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
KDI
VARENIE 8253 receptů
rkunesova
Vláďovo kuchařka 1180 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Játrová omáčka

Celkový počet komentářů u receptu: 19
  • Komentář k receptu Játrová omáčka lumik 11.08.2015 15:02:13

    také dělám z mletých jater,ale ze slaniny,cibule,tuku podle chuti nejdřív jíšku,vývar a teprve pak mletá játra,dobrá je i z hovězích

  • Právě dovareno, pridana lžíce másla a lžíce a půl plnotučné hořčice.

  • Uvařila Verunka 29.01.2014 19:04:33

    Jatýrka jsem uvařila podle tohoto receptu až na to, že jsem tam dala navíc hovězí vývar a slaninu sem tam nedávala a právě ted je jím a jsou výborný nemají chybu. Vylízala bych i talíř :D Jsem začáteční, mladá kuchařka ....Třeba to bude tim vývarem protože takhle dobrá játrová omáčka se mi ještě nepovedla a nejlepší příloha je podle mě rýže :-))

  • Komentář k receptu Játrová omáčka Dave 10.01.2014 13:19:23

    Jasně všem to dobře chutná když jsou hladoví. Ti nehladoví by to nejedli. :)

  • Komentář k receptu Játrová omáčka Mirek 05.11.2013 13:59:15

    Játrovou mám rád, dělám ji podobně, ale na závěr do ní vmíchám kousek másla, které zjemní chuť.

  • Cože? Aja 09.07.2013 13:16:19

    Mixovat játra? Cože a proč?! To slyším poprvé! A rozhodně zkoušet nebudu. Dávám zásadně játra pokrájená na kousky ať už vepřová, či kuřecí...No ale, každýmu chutná jinak, že....

  • Příloha Goce 09.05.2013 14:12:15

    Játra jsou moje nejoblíbenější jídlo, ale s knedlíkem?! Vím, že se na jídlo neříká fuj, ale tohle mi přijde fuj. Klasika je rýže.

  • alka 04.05.2010 10:49:01

    Játrovku dělám taky a je moc výborná, já ještě při orestování cibulky do ní dávám červenou papriku mletou, dostane i krásnou barvu, a hustím ji rozmíchanou moukou s vodou. Vypadá s umletými játry jinak než na obrázku, tam máš játra celá.

Celkový počet komentářů: 19
Nalezeno receptů: 19
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Játrová omáčka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Mladý ječmen aneb v čem je síla zelených potravin?

    Mladý ječmen aneb v čem je síla zelených potravin?

    Ptáte se, co to vlastně jsou “zelené“ potraviny? Jde o zcela přírodní potraviny využívající dokonalého potenciálu evoluce. Jsou pro člověka tím nejkvalitnějším, co obsahuje velké množství látek umožňujících našemu tělu výživu, očistu i regeneraci zároveň.

  • 10 zaručených rad, jak zlepšit paměť

    10 zaručených rad, jak zlepšit paměť

    Zdá se vám, že už si nejste schopni zapamatovat tolik, co dříve? Je dokázáno, že s přibývajícím věkem paměť slábne. Stejně tak dobře však už dnes víme, že s pamětí je to jako se svaly. Je třeba ji posilovat a udržovat v kondici, jinak ochabne a zleniví. Jedině procvičováním a trénováním paměti můžeme předejít či oddálit případné onemocnění v pozdějším věku.




přidat nový recept