Játrová omáčka

35 min | omáčka | česká kuchyně | recept zobrazen: 263823x
Tuto omáčku můžete připravit z libovolných jater, nejlepší a nejjemnější bude omáčka z drůbežích.
Komentáře receptu 17
Uvařil jsem to (Recept vařilo 15 lidí)


Postup přípravy receptu

Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme a osmahneme na ni nadrobno nakrájenou cibuli. Vmícháme naškrábaná nebo umletá játra a za stálého míchání je opečeme. Mírně podlijeme a podusíme. Ze sádla a mouky připravíme zlatavou jíšku, rozředíme ji vývarem nebo vodou, přilijeme k podušeným játrům a vaříme asi 20 minut. Nakonec omáčku osolíme a okořeníme. Podáváme s rýží nebo těstovinami.

autor receptu:

Játrová omáčka

Počet přidaných receptů: 1813

Ingredience

Vaše cena 1199 běžně 8630 Kč sleva 86 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3
dobrý recept
962 hlasujících
  • Recept Játrová omáčka - Játrová omáčka - příprava vnitřností.
  • Recept Játrová omáčka - Játrová omáčka.
  • Recept Játrová omáčka - játra s rýží

Kuchařky obsahující recept Játrová omáčka

Recept se nachází v 226 kuchařkách
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
rkunesova
Vláďovo kuchařka 1180 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 6001 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Játrová omáčka

Celkový počet komentářů u receptu: 17
  • Uvařila Verunka 29.01.2014 19:04:33

    Jatýrka jsem uvařila podle tohoto receptu až na to, že jsem tam dala navíc hovězí vývar a slaninu sem tam nedávala a právě ted je jím a jsou výborný nemají chybu. Vylízala bych i talíř :D Jsem začáteční, mladá kuchařka ....Třeba to bude tim vývarem protože takhle dobrá játrová omáčka se mi ještě nepovedla a nejlepší příloha je podle mě rýže :-))

  • Komentář k receptu Játrová omáčka Dave 10.01.2014 13:19:23

    Jasně všem to dobře chutná když jsou hladoví. Ti nehladoví by to nejedli. :)

  • Komentář k receptu Játrová omáčka Mirek 05.11.2013 13:59:15

    Játrovou mám rád, dělám ji podobně, ale na závěr do ní vmíchám kousek másla, které zjemní chuť.

  • Cože? Aja 09.07.2013 13:16:19

    Mixovat játra? Cože a proč?! To slyším poprvé! A rozhodně zkoušet nebudu. Dávám zásadně játra pokrájená na kousky ať už vepřová, či kuřecí...No ale, každýmu chutná jinak, že....

  • Příloha Goce 09.05.2013 14:12:15

    Játra jsou moje nejoblíbenější jídlo, ale s knedlíkem?! Vím, že se na jídlo neříká fuj, ale tohle mi přijde fuj. Klasika je rýže.

  • alka 04.05.2010 10:49:01

    Játrovku dělám taky a je moc výborná, já ještě při orestování cibulky do ní dávám červenou papriku mletou, dostane i krásnou barvu, a hustím ji rozmíchanou moukou s vodou. Vypadá s umletými játry jinak než na obrázku, tam máš játra celá.

  • Mikisek 21.12.2012 14:42:20

    Tak jsem ji dodělala a super, mám z ní radost a zbytek to snad taky ocení :-)

  • Rýže Bara 04.09.2012 10:50:22

    Já k játrové omáčce podávám rýži Basmati a nemá to chybu!! Jinak játra do omáčky část rozmixuji a část nechám v kouskách. Zrovna dnes se ji chystám udělat :)

Celkový počet komentářů: 17
Nalezeno receptů: 17
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Játrová omáčka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept