Játrová omáčka

35 min | omáčka | česká kuchyně | recept zobrazen: 264037x
Tuto omáčku můžete připravit z libovolných jater, nejlepší a nejjemnější bude omáčka z drůbežích.
Komentáře receptu 17
Uvařil jsem to (Recept vařilo 15 lidí)


Postup přípravy receptu

Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme a osmahneme na ni nadrobno nakrájenou cibuli. Vmícháme naškrábaná nebo umletá játra a za stálého míchání je opečeme. Mírně podlijeme a podusíme. Ze sádla a mouky připravíme zlatavou jíšku, rozředíme ji vývarem nebo vodou, přilijeme k podušeným játrům a vaříme asi 20 minut. Nakonec omáčku osolíme a okořeníme. Podáváme s rýží nebo těstovinami.

autor receptu:

Játrová omáčka

Počet přidaných receptů: 1813

Ingredience

3
dobrý recept
962 hlasujících
  • Recept Játrová omáčka - Játrová omáčka - příprava vnitřností.
  • Recept Játrová omáčka - Játrová omáčka.
  • Recept Játrová omáčka - játra s rýží

Kuchařky obsahující recept Játrová omáčka

Recept se nachází v 226 kuchařkách
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
rkunesova
Vláďovo kuchařka 1180 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 6001 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Játrová omáčka

Celkový počet komentářů u receptu: 17
  • Uvařila Verunka 29.01.2014 19:04:33

    Jatýrka jsem uvařila podle tohoto receptu až na to, že jsem tam dala navíc hovězí vývar a slaninu sem tam nedávala a právě ted je jím a jsou výborný nemají chybu. Vylízala bych i talíř :D Jsem začáteční, mladá kuchařka ....Třeba to bude tim vývarem protože takhle dobrá játrová omáčka se mi ještě nepovedla a nejlepší příloha je podle mě rýže :-))

  • Komentář k receptu Játrová omáčka Dave 10.01.2014 13:19:23

    Jasně všem to dobře chutná když jsou hladoví. Ti nehladoví by to nejedli. :)

  • Komentář k receptu Játrová omáčka Mirek 05.11.2013 13:59:15

    Játrovou mám rád, dělám ji podobně, ale na závěr do ní vmíchám kousek másla, které zjemní chuť.

  • Cože? Aja 09.07.2013 13:16:19

    Mixovat játra? Cože a proč?! To slyším poprvé! A rozhodně zkoušet nebudu. Dávám zásadně játra pokrájená na kousky ať už vepřová, či kuřecí...No ale, každýmu chutná jinak, že....

  • Příloha Goce 09.05.2013 14:12:15

    Játra jsou moje nejoblíbenější jídlo, ale s knedlíkem?! Vím, že se na jídlo neříká fuj, ale tohle mi přijde fuj. Klasika je rýže.

  • alka 04.05.2010 10:49:01

    Játrovku dělám taky a je moc výborná, já ještě při orestování cibulky do ní dávám červenou papriku mletou, dostane i krásnou barvu, a hustím ji rozmíchanou moukou s vodou. Vypadá s umletými játry jinak než na obrázku, tam máš játra celá.

  • Mikisek 21.12.2012 14:42:20

    Tak jsem ji dodělala a super, mám z ní radost a zbytek to snad taky ocení :-)

  • Rýže Bara 04.09.2012 10:50:22

    Já k játrové omáčce podávám rýži Basmati a nemá to chybu!! Jinak játra do omáčky část rozmixuji a část nechám v kouskách. Zrovna dnes se ji chystám udělat :)

Celkový počet komentářů: 17
Nalezeno receptů: 17
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Játrová omáčka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak překonat angínu bez antibiotik?

    Jak překonat angínu bez antibiotik?

    Značně nepříjemné příznaky angíny známe všichni - bolest v krku, zejména při polykání, horečky, celková únava, bolesti svalů a kloubů. Angína je infekční zánětlivé onemocnění krčních mandlí a hrdla, tedy kořene jazyka a přilehlé části hltanu. Vzniká v důsledku oslabení imunity, zanesení tlustého střeva a přetížení lymfatického systému, zvláště pak slinivky.

  • Akné, nebo vřed? Karbunkl to je!

    Akné, nebo vřed? Karbunkl to je!

    Karbunkl carbunculos je velmi nepříjemné hnisavé onemocnění kůže. Vzniká splynutím minimálně dvou furunklů. Karbunkl je nebezpečnější, protože je větší, navíc může pronikat i do hlubších struktur kůže. Je to bolestivé zánětlivé onemocnění, projevuje se zarudnutím, otokem a někdy i teplotou.




přidat nový recept