Jarní řezy se žloutkovou polevou

45 min | moučník | 12 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 2677x
Recept na moučník, který děláme na Vánoce.
Komentáře receptu 4


Postup přípravy receptu

Cukr s máslem vyšleháme do pěny. Vmícháme ořechy a polohrubou mouku. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který lehce zapracujeme do těsta.

Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a vložíme do předehřáté trouby. Upečený korpus necháme vychladnout.

Žloutky vyšleháme s oběma cukry do hladké polevy. Polevu rozetřeme na vychladlý korpus a necháme na chladném místě ztuhnout.

Jarní řezy se žloutkovou polevou nakrájíme a můžeme podávat.

autor receptu:

Jarní řezy se žloutkovou polevou

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porcí

Kuchařky obsahující recept Jarní řezy se žloutkovou polevou

Recept se nachází v 48 kuchařkách
zdegross
staré recepty 3816 receptů
Baboš
Moučniky 1352 receptů
PEČENIE
KDI
PEČENIE 3803 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Jarní řezy se žloutkovou polevou

Celkový počet komentářů u receptu: 4
Celkový počet komentářů: 4
Nalezeno receptů: 4
Přidat příspěvek k receptu Jarní řezy se žloutkovou polevou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept