Jahodový likér

15 min | nápoj | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 68166x
Velice rychlý likér, který stářím zraje, a kterým nepohrdne ani muž.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Jahody zbavíme zelené čepičky a nasypeme do 5 l láhve (používám skleněný demižónek od kupovaného vína).

Svaříme vodu s cukrem, necháme trochu vystydnout a přelijeme jahody. Přidáme alkohol a láhev uzavřeme.

Jahodový likér dáme na chladné místo (nejlépe do sklepa) na tři týdny zrát. Každý týden láhev protřepeme.

Jahodový likér scedíme přes jemné sítko, přelijeme do lahví a kdykoliv podle chuti a příležitosti podáváme.

.Renča. autor receptu:

Jahodový likér

Počet přidaných receptů: 1361

Ingredience

Vaše cena 999 běžně 36000 Kč sleva 97 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
33 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Jahodový likér

Recept se nachází v 86 kuchařkách
Nápoje
.Renča.
Nápoje 84 receptů
Bublina
Domácí vína a likéry 99 receptů
skalajen
Honzovy dobroty 199 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Jahodový likér

Přidat příspěvek k receptu Jahodový likér
* Povinné pole

Soutěž o bestseller - Kuchařka pro dceru

Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept