Jahodový likér

15 min | nápoj | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 69779x
Velice rychlý likér, který stářím zraje, a kterým nepohrdne ani muž.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Jahody zbavíme zelené čepičky a nasypeme do 5 l láhve (používám skleněný demižónek od kupovaného vína).

Svaříme vodu s cukrem, necháme trochu vystydnout a přelijeme jahody. Přidáme alkohol a láhev uzavřeme.

Jahodový likér dáme na chladné místo (nejlépe do sklepa) na tři týdny zrát. Každý týden láhev protřepeme.

Jahodový likér scedíme přes jemné sítko, přelijeme do lahví a kdykoliv podle chuti a příležitosti podáváme.

.Renča. autor receptu:

Jahodový likér

Počet přidaných receptů: 1361

Ingredience

4,6
skvělý recept
37 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Jahodový likér

Recept se nachází v 89 kuchařkách
Nápoje
.Renča.
Nápoje 84 receptů
Bublina
Domácí vína a likéry 99 receptů
skalajen
Honzovy dobroty 199 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Jahodový likér

Přidat příspěvek k receptu Jahodový likér
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak překonat angínu bez antibiotik?

    Jak překonat angínu bez antibiotik?

    Značně nepříjemné příznaky angíny známe všichni - bolest v krku, zejména při polykání, horečky, celková únava, bolesti svalů a kloubů. Angína je infekční zánětlivé onemocnění krčních mandlí a hrdla, tedy kořene jazyka a přilehlé části hltanu. Vzniká v důsledku oslabení imunity, zanesení tlustého střeva a přetížení lymfatického systému, zvláště pak slinivky.

  • Akné, nebo vřed? Karbunkl to je!

    Akné, nebo vřed? Karbunkl to je!

    Karbunkl carbunculos je velmi nepříjemné hnisavé onemocnění kůže. Vzniká splynutím minimálně dvou furunklů. Karbunkl je nebezpečnější, protože je větší, navíc může pronikat i do hlubších struktur kůže. Je to bolestivé zánětlivé onemocnění, projevuje se zarudnutím, otokem a někdy i teplotou.




přidat nový recept