Jahodový likér

15 min | nápoj | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 69809x
Velice rychlý likér, který stářím zraje, a kterým nepohrdne ani muž.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Jahody zbavíme zelené čepičky a nasypeme do 5 l láhve (používám skleněný demižónek od kupovaného vína).

Svaříme vodu s cukrem, necháme trochu vystydnout a přelijeme jahody. Přidáme alkohol a láhev uzavřeme.

Jahodový likér dáme na chladné místo (nejlépe do sklepa) na tři týdny zrát. Každý týden láhev protřepeme.

Jahodový likér scedíme přes jemné sítko, přelijeme do lahví a kdykoliv podle chuti a příležitosti podáváme.

.Renča. autor receptu:

Jahodový likér

Počet přidaných receptů: 1361

Ingredience

4,6
skvělý recept
37 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Jahodový likér

Recept se nachází v 89 kuchařkách
Nápoje
.Renča.
Nápoje 84 receptů
Bublina
Domácí vína a likéry 99 receptů
skalajen
Honzovy dobroty 199 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Jahodový likér

Přidat příspěvek k receptu Jahodový likér
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Cestování a ebola - jaká jsou rizika?

    Cestování a ebola - jaká jsou rizika?

    Ebola je velmi vážné infekční onemocnění, (známé také pod názvem krvácivá horečka), které ve více než polovině případů končí smrtí. Její výskyt je v současnosti hlášen v některých zemích západní Afriky. Podle nejnovějších informací je např. v Libérii nemoc na ústupu, v Guineji a Sierra Leone však počet pacientů nadále stoupá.

  • Ořechy - zdravá alternativa mlsání

    Ořechy - zdravá alternativa mlsání

    Ořechy a oříšky jsou sice součástí naší stravy, ale více je známe jako pochutiny. Pokud na ně nejsme alergičtí, můžeme je považovat za velmi zdravou alternativu mlsání. Můžeme si namíchat libovolnou kombinaci a tu s pocitem, že sice mlsáme, ale zároveň i děláme něco pro své zdraví, chroupat u televize.




přidat nový recept