Jahodový likér

15 min | nápoj | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 69774x
Velice rychlý likér, který stářím zraje, a kterým nepohrdne ani muž.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Jahody zbavíme zelené čepičky a nasypeme do 5 l láhve (používám skleněný demižónek od kupovaného vína).

Svaříme vodu s cukrem, necháme trochu vystydnout a přelijeme jahody. Přidáme alkohol a láhev uzavřeme.

Jahodový likér dáme na chladné místo (nejlépe do sklepa) na tři týdny zrát. Každý týden láhev protřepeme.

Jahodový likér scedíme přes jemné sítko, přelijeme do lahví a kdykoliv podle chuti a příležitosti podáváme.

.Renča. autor receptu:

Jahodový likér

Počet přidaných receptů: 1361

Ingredience

Vaše cena 1199 běžně 8630 Kč sleva 86 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
37 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Jahodový likér

Recept se nachází v 89 kuchařkách
Nápoje
.Renča.
Nápoje 84 receptů
Bublina
Domácí vína a likéry 99 receptů
skalajen
Honzovy dobroty 199 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Jahodový likér

Přidat příspěvek k receptu Jahodový likér
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept