Celá vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku s práškem do pečiva a ještě 5 minut šleháme.
Plech vymažeme tukem, vysypeme polohrubou moukou a těsto nalijeme na plech. Těsto vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a upečeme. Vychladlý piškot potřeme tence jahodovým džemem.
Tvaroh našleháme spolu se zakysanou smetanou a přidáme jahody pokrájené na malé kousky. Ušleháme šlehačku, přimícháme ji k tvarohové hmotě a osladíme podle chuti. Oba sáčky želatinového ztužovače za studena rozmícháme s vodou podle návodu a přišleháme k nim tvarohovou náplň.
Tvarohový krém ihned naneseme na piškot, uhladíme a dáme do lednice chladit alespoň na 2 hodiny. Potom moučník nakrájíme řezy, ozdobíme je ovocem a potřeme rozpuštěnou želatinou, aby neosychalo. Moučník vypadá pak čerstvě i druhý den.
Jahodové řezy s tvarohovým krémem podáváme jako výborný zákusek.