Jahodové knedlíky

45 min | hlavní chod | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 162177x
Nevíte co k obědu? Vezměte děti na samosběr jahod a udělejte jim k obědu jahodové knedlíky. Nebo kupte jahody v obchodě.
Komentáře receptu 17
Uvařil jsem to (Recept vařilo 6 lidí)


Postup přípravy receptu

Jahody důkladně očistíme, omyjeme a necháme okapat. Tvaroh nastrouháme a jemně osolíme.

Z tvarohu, mouky a vajec dobře zpracujeme hladké těsto. Pak z něj uděláme váleček. Z toho krájíme plátky, do kterých zabalíme omytou a osušenou jahodu a utvoříme kulatý knedlík.

Ve slabě osolené vroucí vodě vaříme cca 8 až 10 minut.

Podáváme sypané strouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a omaštěné rozpuštěným máslem.

autor receptu:

Jahodové knedlíky

Počet přidaných receptů: 1415

Ingredience

Vaše cena 1199 běžně 8630 Kč sleva 86 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,3
dobrý recept
269 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Jahodové knedlíky

Recept se nachází v 191 kuchařkách
myš1
recepty 4618 receptů
KDI
VARENIE 4757 receptů
chrobakova.d
BABIČČINA 924 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Jahodové knedlíky

Celkový počet komentářů u receptu: 17
Celkový počet komentářů: 17
Nalezeno receptů: 17
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Jahodové knedlíky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept