Jemná jahodová polévka s plátky jahod. Snadný recept na velmi netradiční polévku.
300 g | jahody |
2 ks | bílek |
1 dl | sekt |
podle chuti | |
---|---|
cukr | |
smetana | |
podmáslí | |
citronová šťáva | |
malinový ocet | |
na ozdobu | |
meduňka | |
podle potřeby | |
rostlinný olej |
Jahody nasypeme do nádoby, ve které budeme směs mixovat. Dva bílky rozšleháme s kapkou citronové šťávy a pomalinku do nich přišleháváme rostlinný olej, dokud nevznikne hladká majonéza. K jahodám přidáme kapku malinového octa a citronové šťávy. Podle chuti dosladíme cukrem, přidáme kapku smetany a kapku podmáslí, záleží na individuální chuti. Majonézu zamícháme do rozmixovaných jahod, řídíme se konzistencí – polévka by měla jemně zhoustnout. Na závěr přilijeme do polévky asi 1 dl sektu a promícháme. Jahodovou polévku se sektem servírujeme s plátky čerstvých jahod a pár lístky meduňky. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!
Ještě je stihnete: Valentýnské kremrole s jahodovým krémem krok za krokem
Překvapte svou lásku lahodnými kremrolkami s jahodovým krémem na Valentýna. Tato sladká lahůdka jistě rozproudí romantiku a zanechá nezapomenutelný dojem.
autor Zdeněk Pohlreich
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena