Jáhlová kaše se skořicí

1 h 15 min | hlavní chod | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 134484x
Recept na sladkou jáhlovou kaši pro malé i dospělé.
Komentáře receptu 1


Postup přípravy receptu

Ve velkém hrhnci dáme vařit litr mléka.

Mezitím přebereme jáhly, propláchneme a několikrát přelijeme vařící vodou. Nakonec je scedíme, necháme okapat a když se mléko vaří, jáhly do něj přidáme.

Mléko s jáhly osolíme, přidáme polovinu másla a ještě chvíli necháme vařit. Pak jáhly překypeme do pekáčku nebo zapékací mísy a vložíme do trouby. Pečeme dokud jáhly nejsou měkké.

Mezitím v kastrolu dáme vařit zbylé mléko. Měkké jáhly přisypeme do vroucího mléka v kastrolu a přidáme cukr krupici. Něcháme povařit.

Hotovou jáhlovou kaši rozdělíme do hlubších talířu nebo misek, pocukrujeme, omastíme rozpuštěným máslem a dochutíme skořicí.

Petr Král autor receptu:

Jáhlová kaše se skořicí

Počet přidaných receptů: 527

Ingredience

Kuchařky obsahující recept Jáhlová kaše se skořicí

Recept se nachází v 28 kuchařkách
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4795 receptů
Všelijaké dobroty...
Jája
Všelijaké dobroty... 172 receptů
majka.s
Katka 56 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Jáhlová kaše se skořicí

Celkový počet komentářů u receptu: 1
  • jo je to moc pěkné i když mě zajímá hodně věcí vždy si musím najít chvilinku na dobroty a já vím že tady je najdu ...... zítra jahlovou kaši udělám a moc se tě ším já osobně tam přodám kápánek vanilky ale je to dobry....

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Jáhlová kaše se skořicí
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept