Jablkový páj

1 hod | moučník | britská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 63962x
Recept na moučník přímo z Anglie.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařilo 5 lidí)


Postup přípravy receptu

Z másla a mouky uděláme drobenku, do které dáme vodu. Vše zpracujeme v těsto a necháme chvíli v lednici odpočinout.

Jablka očistíme a nastrouháme. Spolu s cukrem a 1 vanilkovým cukrem, jablka dusíme. Přidáme špetku skořice, špetku zázvoru a trochu rozinek. Do toho vmícháme 1/2 balíčku vanilkového pudinku a necháme přejít varem. Místo cukru můžeme použít sladidlo vhodné pro diabetiky.

Těsto dáme na plech (naválíme, namačkáme). Je jako linecké. Na těsto dáme udušená jablka a zprudka upečeme.

Jablkový páj po upečení už jen rozkrájíme na řezy a podáváme - k čaji i kávě. Teplý i studený.

autor receptu:

Jablkový páj

Počet přidaných receptů: 7

Ingredience

Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,7
skvělý recept
14 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Jablkový páj

Recept se nachází v 99 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5991 receptů
zdegross
staré recepty 3810 receptů
PEČENIE
KDI
PEČENIE 4291 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Jablkový páj

Celkový počet komentářů u receptu: 1
Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Jablkový páj
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept