Vyzkoušejte recept na salát plný vitamínů z jablek, celeru a mrkve se zakysanou smetanou.
200 g | celer |
100 g | mrkev |
1 lžička | med |
1 lžíce | jablečný džus |
300 ml | zakysaná smetana |
1 lžička | ořechový olej |
300 g | zelené jablko |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
citronová šťáva |
Celer oloupeme a nakrájíme na jemné nudličky, které vložíme na 2 minuty do vroucí osolené a okyselené vody. Pak celer scedíme a propláchneme studenou. Neoloupaná jablka a očištěnou mrkev nakrájíme na stejné nudličky jako celer. Vše v míse promícháme, ochutíme citronovou šťávou, ořechovým olejem, medem a jablečným džusem. Nakonec salát spojíme zakysanou smetanou a necháme krátce odležet v chladu. Salát z jablek, celeru a mrkve se zakysanou smetanou můžeme podávat jako přílohu například ke smaženým játrům. Ale výborně chutná i samostatně.
Celer v receptech: Jak si na něm pochutnat?
Bulvový celer je ideální surovinou pro všechny, kteří se snaží zhubnout. Obsahuje minimální množství kalorií, oproti tomu poměrně dost vitaminů a minerálů. Tvoří základ mnoha zeleninových polévek, ale dá se konzumovat i v mnoha dalších podobách - syrový v pomazánkách a salátech, smažený, pečený i plněný. Vybrali jsme pro vás 10 skvělých receptů a v těchto úpravách si ho doslova zamilujete!
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena