Jablkové muffiny

1 hod | moučník | vegetariánský recept | recept zobrazen: 70580x
Malé ovocné dortíčky ke kávě nebo čaji.
Komentáře receptu 2
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nastrouháme najemno. Ořechy nasekáme.

Do mísy prosijeme mouku, přidáme jedlou sodu, kypřící prášek, mletou skořici, cukr, vanilkový cukr, nasekané ořechy, rozinky, olej, vejce, podmáslí a nastrouhaná jablka. Vše dobře promícháme.

Do formy na muffiny dáme papírové košíčky a plníme je do 3/4 těstem. Pečeme na 200 °C asi 30 minut.

Upečené jablkové muffiny pocukrujeme a podáváme.

Podmáslí můžeme nahradit bílým jogurtem nebo zákysem.

máma autor receptu:

Jablkové muffiny

Počet přidaných receptů: 146

Ingredience

4,5
skvělý recept
20 hlasujících
  • Recept Jablkové muffiny - Košíčky jsem naplnila téměř plné, dala do trouby a mufinky krásně vyběhly. Z této dávky jich je cca 30 ks. Rychlé a výborné. :-)

Kuchařky obsahující recept Jablkové muffiny

Recept se nachází v 139 kuchařkách
PEČENIE
KDI
PEČENIE 3803 receptů
anisek
Aniččina kuchařka 991 receptů
vaskova.stk
Kuchařka 676 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Jablkové muffiny

Celkový počet komentářů u receptu: 2
Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Jablkové muffiny
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept