Recept na jablečné kostky s tvarohovou polevou.
těsto | |
---|---|
7 lžic | olej |
3 ks | vejce |
1 lžíce | kakao |
0.5 lžičky | kypřicí prášek do pečiva |
350 g | hladká mouka |
1 lžička | jedlá soda |
5 ks | nastrouhané jablko |
krém | |
1 ks | vejce |
200 g | máslo |
150 g | cukr moučka |
1 balíček | vanilkový cukr |
300 g | tvaroh tučný |
podle chuti | |
1 balíček | skořicový cukr |
V míse ušleháme vejce s cukrem tak, abychom vytvořili pěnu. Poté přidáme mouku, kakao, sodu, prášek do pečiva, olej a nahrubo nastrouhaná jablíčka. Vypracujeme vláčné těsto a necháme 5 minut odležet v klidu. Vymažeme a vysypeme si plech a těsto pečeme ve středně vyhřáté troubě. Mezitím si připravíme polevu. Dobře promícháme máslo, cukr, vejce a doplníme vanilkovým cukrem a tvarohem. Když je buchta hotová, natřeme ji ještě za tepla tvarohovou polevou. Jako třešnička na dortu je dobré posypat koláč skořicovým cukrem. Jako obměnu můžu doporučit čokoládovou polevu s kokosem nebo oříšky, výborné je také dát přímo do těsta pár rozinek, které máme naložené v rumu. Jablíčkové kostky s tvarohovou peřinkou jsou lehkým, rychlým a vynikajícím moučníkem i pro sváteční příležitost.
6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl
Křehké, voňavé a plné jablíček - takové jsou domácí štrúdly. Tažené těsto a ovocnou náplň lze připravit podle klasického receptu, ale vyplatí se odhodit strach z novot a těsto třeba zjemnit jogurtem, ozvláštnit pivem a do náplně přidat i jiné suroviny pro zvýraznění chuti.
autor morjana
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena