Jablečný dort s piškoty

20 min | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 147978x
Chcete přichystat netradiční, ale přesto vynikající nepečený dezert? Udělejte si jablíčkový dort.
Komentáře receptu 7
Uvařil jsem to (Recept vařilo 7 lidí)


Postup přípravy receptu

Jablka očistíme, oloupeme, zbavíme jádřinců a na hrubém struhadle nastrouháme. Dáme je do kastrolu, přidáme 1,5 dl vody a povaříme asi 7 až 10 minut.

Ve 2 dl vody rozmícháme důkladně pudinkový prášek, nalijeme do jablíček a povaříme jako klasický pudink do zhoustnutí.

Dortovou formu vypláchneme studenou vodou, střídavě plníme jablečnou hmotou a piškoty, kterými také dort uzavřeme. Formu přiklopíme a dáme na noc do lednice ztuhnout.

Druhý den dort vyklopíme, krájíme dílky a zdobíme šlehačkou.

Pokud máme rádi skořici, můžeme místo obyčejného cukru dát skořicový.

konvalinka autor receptu:

Jablečný dort s piškoty

Počet přidaných receptů: 546

Ingredience

3,4
dobrý recept
162 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Jablečný dort s piškoty

Recept se nachází v 168 kuchařkách
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 6001 receptů
Bezmasá kuchařka
misa.sisi
Bezmasá kuchařka 363 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Jablečný dort s piškoty

Celkový počet komentářů u receptu: 7
Celkový počet komentářů: 7
Nalezeno receptů: 7
Přidat příspěvek k receptu Jablečný dort s piškoty
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept