Jablečné řezy s pudinkem a skořicí

2 hod | moučník | 12 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 2823x
Recept na chutné a rychlé řezy pro každou příležitost.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme olej, horkou vodu, mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh ušlehaný z 5 bílků. Těsto vylijeme na plech a upečeme v předehřáté troubě na 200 °C.

Jablka (1 kg bez slupek a jadřinců) nastrouháme na hrubém struhadle a dáme na pár minut podusit spolu s vanilkovým cukrem a 300 ml vody. Ve 200 ml vody rozmícháme pudink a vlijeme ho do jablek. Povaříme asi 2 - 3 minuty.

Na vychladlý korpus natřeme horkou jablečnou náplň. Necháme vychladnout.

Povrch jablečných řezů potřeme šlehačkou ušlehanou se ztužovači a přislazenou podle chuti a kyselosti jablek. Posypeme skořicí a dozdobíme podle vlastní fantazie. Jablečné řezy s pudinkem a skořicí necháme v ledničce dobře vychladit.

Jablečné řezy s pudinkem a skořicí podáváme při různých příležitostech, jsou moc dobré.

Dáša K autor receptu:

Jablečné řezy s pudinkem a skořicí

Počet přidaných receptů: 12

Ingredience

na porcí
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3
dobrý recept
6 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Jablečné řezy s pudinkem a skořicí

Recept se nachází v 87 kuchařkách
Sladké pečení
Dáša K
Sladké pečení 14 receptů
PEČENIE
KDI
PEČENIE 4291 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7504 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Jablečné řezy s pudinkem a skořicí

Přidat příspěvek k receptu Jablečné řezy s pudinkem a skořicí
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept