Jednoduchý a zdravý salát z pomerančů a datlí.
sůl | |
15 lístků | bazalka |
10 ks | datle |
mletý černý pepř | |
3 ks | pomeranč |
3 lžíce | olivový olej Bertolli Extra Vergine – Originale |
1 ks | červená cibule |
Pomeranče oloupeme a ostrým nožem nakrájíme na tenké plátky, přičemž jejich šťávu zachytíme. Datle vypeckujeme, cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Pomeranče a datle naaranžujeme na talíře, ozdobíme cibulí a lístky bazalky.
Zálivku připravíme z olivového oleje, pomerančové šťávy, soli a pepře.
Salát podáváme s bílým pečivem nebo s plátky opečeného chleba, které pokapeme olivovým olejem.
Zdroj: Bertolli.cz
autor Tým Vaření.cz
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena