Italská rajská polévka

45 min | polévka | italská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 125397x
Snadná a lahodná polévka z rajčat je v Itálii tradičním pokrmem.
Komentáře receptu 7
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Rajčata opláchneme a nakrájíme na kousky. Mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

V hrnci rozpustíme máslo a zeleninu na něm asi 10 minut dusíme, nakonec mírně osolíme. Vmícháme rajčatový protlak, necháme krátce prohřát a zalijeme zeleninovým vývarem. Promícháme a polévku vaříme ještě asi půl hodiny. Nakonec ji propasírujeme sítem.

Opereme a osušíme bazalku, pár lístků odložíme stranou na ozdobu a zbytek najemno nasekáme. Smetanu ušleháme dotuha a vmícháme do ní nasekanou bazalku. Polévku dochutíme pepřem. Cherry rajčátka nakrájíme na plátky a prohřejeme je v polévce.

Italskou rajskou polévku podáváme ozdobenou našlehanou bazalkovou smetanou.

autor receptu:

Italská rajská polévka

Počet přidaných receptů: 289

Ingredience

Vaše cena 199 běžně 4999 Kč sleva 96 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Italská rajská polévka

Recept se nachází v 39 kuchařkách
veriri
Papáníčko 2886 receptů
zjirousek
Polévky 1690 receptů
klara.pavlikova
Ondřejova kuchařka pro děti 68 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Italská rajská polévka

Celkový počet komentářů u receptu: 7
  • vařila jsem podle receptu a je opravdu výborná

  • dobrý sýr, žádná smetana shadyyx 06.01.2012 09:43:23

    V jakékoliv italské restauraci (to je tam, kde mají pizzu, těstoviny a různé steaky či jídla z diviny najednou), když si dáte rajskou polévku, nikdy ji nedonesou "zahuštěnou" či "podbitou" smetanou, dokonce ani moukou! Vždy je přirozeně hustá od použitých rajčátek. A navrch se strouhá sýr parmezánového typu (parmezán, grana padano, gran moravia či peccorino romano) - ten se taky mírně rozteče, ale hlavně neklesne na dno a neudělá tam tu slepenou "džabu", jak jí známe z našich českých restaurací, kde použijí obyčejný eidam... Navíc tento sýr mnohem zvýrazní chuť polévky a přidá ji na "italskosti".

  • chutne venous 24.09.2011 00:45:09

    Udelal jsem to bez cibulky a rajcat, ani protlak jsem nepridaval. Misto zeleninoveho vyvaru jsem dal horkou vodu. Obeslo se to i bez soli. Vsichni doma si to pochvalovali, ze to bylo nejlepsi, co jsem kdy uvaril.

  • díky:-) Helous 10.08.2011 17:49:54

    Polévku jsem udělala bez smetany, jakéhokoli zahuštění a bohužel bez čerstvé bazalky - nahradíme sušenou, ale na chutnosti to neubralu. Polévka je raz dva hovotá. Budu ji dělat asi každý týden, zejm. v období sklizně rajčátek. Přidala jsem kvůli prckům trochu kuskusu a opravdu je to Mňamka s velkým M. Díky:-)

  • Evulinka.b 01.02.2011 19:04:05

    Výborná!!! opravdu! dělala sem to bez cibulky a rajče si spařila a oloupala šlupku. na konec sem neměla smetanu, ale použila jsem trochu mlíka a zahustila moukou. na talířku jsem polívku podávala s nastrouhaným sýrem, který se úžasně rozpustil. určitě ji budu brzo dělat znovu

  • Výborná polévka

  • úžasný recept kikulita 23.09.2009 19:17:45

    celý den mě honila mlsná na rajskou a přítel našel tento recept. Udělali jsme jej s menší obměnou,a to bez mrkve, kterou jsme neměli, a polévku jsme nepasírovali, ale rozmixovali.Čerstvá bazalka je k tomu naprosto dokonalá. K tomu jsme přidali nastrouhaný sýr, který se usadí na dně a rozteče (odkoukali jsme to v jedné restauraci). Lahoda.Plus opečený toustík, nemá chybu

Celkový počet komentářů: 7
Nalezeno receptů: 7
Přidat příspěvek k receptu Italská rajská polévka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Mýty o bolestech zad

    Mýty o bolestech zad

    O bolestech zad kolují různé nepravdy. Jaké jsou ty nejčastější? A čeho se opravdu vyvarovat, aby záda nebolela? Vsaďte na vhodně zvolený pohyb, správnou matraci a nebojte se preventivní návštěvy u lékaře. Nejen starší generaci dokáží záda pěkně potrápit.

  • Diagnóza ztuhlý palec - bolestivá artróza

    Diagnóza ztuhlý palec - bolestivá artróza

    Vypadá jako palec vbočený (hallux vagus), ale jde o palec ztuhlý (hallux rigidus). Pro laika je rozdíl téměř k nerozeznání, ovšem zvyšující se bolestivost při chůzi a menší pohyblivost palce jasně naznačí, že něco není v pořádku.




přidat nový recept