Italská rajská polévka

45 min | polévka | italská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 124537x
Snadná a lahodná polévka z rajčat je v Itálii tradičním pokrmem.
Komentáře receptu 7
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Rajčata opláchneme a nakrájíme na kousky. Mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

V hrnci rozpustíme máslo a zeleninu na něm asi 10 minut dusíme, nakonec mírně osolíme. Vmícháme rajčatový protlak, necháme krátce prohřát a zalijeme zeleninovým vývarem. Promícháme a polévku vaříme ještě asi půl hodiny. Nakonec ji propasírujeme sítem.

Opereme a osušíme bazalku, pár lístků odložíme stranou na ozdobu a zbytek najemno nasekáme. Smetanu ušleháme dotuha a vmícháme do ní nasekanou bazalku. Polévku dochutíme pepřem. Cherry rajčátka nakrájíme na plátky a prohřejeme je v polévce.

Italskou rajskou polévku podáváme ozdobenou našlehanou bazalkovou smetanou.

autor receptu:

Italská rajská polévka

Počet přidaných receptů: 289

Ingredience

Vaše cena 999 běžně 21100 Kč sleva 95 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Italská rajská polévka

Recept se nachází v 39 kuchařkách
veriri
Papáníčko 2886 receptů
zjirousek
Polévky 1679 receptů
klara.pavlikova
Ondřejova kuchařka pro děti 68 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Italská rajská polévka

Celkový počet komentářů u receptu: 7
  • vařila jsem podle receptu a je opravdu výborná

  • dobrý sýr, žádná smetana shadyyx 06.01.2012 09:43:23

    V jakékoliv italské restauraci (to je tam, kde mají pizzu, těstoviny a různé steaky či jídla z diviny najednou), když si dáte rajskou polévku, nikdy ji nedonesou "zahuštěnou" či "podbitou" smetanou, dokonce ani moukou! Vždy je přirozeně hustá od použitých rajčátek. A navrch se strouhá sýr parmezánového typu (parmezán, grana padano, gran moravia či peccorino romano) - ten se taky mírně rozteče, ale hlavně neklesne na dno a neudělá tam tu slepenou "džabu", jak jí známe z našich českých restaurací, kde použijí obyčejný eidam... Navíc tento sýr mnohem zvýrazní chuť polévky a přidá ji na "italskosti".

  • chutne venous 24.09.2011 00:45:09

    Udelal jsem to bez cibulky a rajcat, ani protlak jsem nepridaval. Misto zeleninoveho vyvaru jsem dal horkou vodu. Obeslo se to i bez soli. Vsichni doma si to pochvalovali, ze to bylo nejlepsi, co jsem kdy uvaril.

  • díky:-) Helous 10.08.2011 17:49:54

    Polévku jsem udělala bez smetany, jakéhokoli zahuštění a bohužel bez čerstvé bazalky - nahradíme sušenou, ale na chutnosti to neubralu. Polévka je raz dva hovotá. Budu ji dělat asi každý týden, zejm. v období sklizně rajčátek. Přidala jsem kvůli prckům trochu kuskusu a opravdu je to Mňamka s velkým M. Díky:-)

  • Evulinka.b 01.02.2011 19:04:05

    Výborná!!! opravdu! dělala sem to bez cibulky a rajče si spařila a oloupala šlupku. na konec sem neměla smetanu, ale použila jsem trochu mlíka a zahustila moukou. na talířku jsem polívku podávala s nastrouhaným sýrem, který se úžasně rozpustil. určitě ji budu brzo dělat znovu

  • Výborná polévka

  • úžasný recept kikulita 23.09.2009 19:17:45

    celý den mě honila mlsná na rajskou a přítel našel tento recept. Udělali jsme jej s menší obměnou,a to bez mrkve, kterou jsme neměli, a polévku jsme nepasírovali, ale rozmixovali.Čerstvá bazalka je k tomu naprosto dokonalá. K tomu jsme přidali nastrouhaný sýr, který se usadí na dně a rozteče (odkoukali jsme to v jedné restauraci). Lahoda.Plus opečený toustík, nemá chybu

Celkový počet komentářů: 7
Nalezeno receptů: 7
Přidat příspěvek k receptu Italská rajská polévka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Recepty podle Mačingové - hubneme a nehladovíme!

    Recepty podle Mačingové - hubneme a nehladovíme!

    Dobře se najíst a hubnout? Podle diety Mačingové se stává nemožné možným. Jídelníček, který bychom měli dodržovat 28 dní, je seskládán tak, aby se tělo skvěle pročistilo. Jak denní menu vypadá? Které recepty bychom se měli naučit?

  • Jak pečovat o kontaktní čočky

    Jak pečovat o kontaktní čočky

    Péče o kontaktní čočky může připadat uživatelům brýlí příliš složitá a zdlouhavá. Možná i proto zůstávají raději věrní klasickým brýlím. Je pravdou, že stejně jako brýle, i kontaktní čočky potřebují být chráněny před poškozením a zároveň udržovány ve sterilní čistotě vhodnou dezinfekcí. Díky správným dezinfekčním a konzervačním prostředkům však může být péče o kontaktní čočky snadná, časově nenáročná, přesto velmi efektivní.




přidat nový recept