Italská čočková polévka

45 min | polévka | 6 porcí | italská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1573x
Vydatná a netradiční varianta receptu na čočkovou polévku.
Komentáře receptu 5


Postup přípravy receptu

Čočku propláchneme a zalijeme osolenou vodou či vývarem. Já osobně používám gelový bujón. Kořenovou zeleninu s cibulí pokrájíme nadrobno či nastrouháme.

Přidáme kořenovou zeleninu s cibulí a přivedeme k varu. Po zhruba 20 minutách vaření pod pokličkou přidáme loupaná rajčata a důkladně promícháme. Polévku necháme ještě povařit na mírném ohni, dokud čočka úplně nezměkne.

Když je čočka měkká, polévku ochutíme octem a čerstvě utřeným česnekem. Podle chuti můžeme polévku ještě osolit, opepřit, či přidat polévkové bylinky (petržel kudrnku, libeček, pažitku). Polévku není třeba zahušťovat, jak je u klasické čočkové polévky zvykem.

Italskou čočkovou polévku ihned podáváme na stůl.

Anda autor receptu:

Italská čočková polévka

Počet přidaných receptů: 4

Ingredience

na porcí
Vaše cena 2799 běžně 5500 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Italská čočková polévka

Recept se nachází v 42 kuchařkách
Zdravé polévky
Anda
Zdravé polévky 4 recepty
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7388 receptů
zjirousek
Polévky 1972 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Italská čočková polévka

Celkový počet komentářů u receptu: 5
  • a jeste olivovy olej Vaclava 16.09.2014 13:16:41

    Americka varianta je se stejnou zeleninou, ale nakonec se do polevky pridava olivovy olej. A chutna vyborne.

  • Skoro stejne ingredience jako v USA Mirka 15.09.2014 21:33:02

    Akorat ze se v USA pouziva rapikaty celer, ne ta bulva.

  • solení čočky sikulka 14.09.2014 19:27:09

    Recept vypadá lákavě, ale mě učily babičky, že čočka se solí až na závěr jako všechny luštěniny, jinak zůstane tvrdá ! Já přidávám veškerou zeleninu i brambory a jíšku a solím opravdu až je uvařeno.

    • Re: solení čočky Mirka 15.09.2014 21:28:31

      Cocka po osoleni tvrda nikdy nebude ....a zkuste si uvarit treba takovou cizrnu. Jednou v osolene vode a pak v neosolene .,...ta v osolene vode bude mekka behem kratsi doby. Je to sice zajimave, ale je to tak.

    • Re: solení čočky Anda 15.09.2014 13:24:35

      Vím, že se říká, že luštěniny se mají solit až nakonec, ale mně takhle čočka přijde chutnější a tvrdá nikdy nebyla :) Jíšku do této polévky nepřidávám, je to zbytečné a nezapadá to do zdravého stravování. Polévka už je sama o sobě dost hustá a především se sama zahustí zeleninou.

Celkový počet komentářů: 5
Nalezeno receptů: 5
Přidat příspěvek k receptu Italská čočková polévka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma je pylová alergie. Jde o stav, kdy imunitní systém přehnaně reaguje na některé neškodné podněty, např. pylová zrna, prach, roztoče, zvířecí srst či některé potraviny.

  • Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora je zelenina více tváří - je velmi zdravá a nebezpečná zároveň. Proto je její správná příprava tak důležitá. Teprve když správně zacházíte s kyselinou šťavelovou, kterou rebarbora obsahuje, dokáže vaše tělo využít obsažené zdraví prospěšné látky. Sezóna rebarbory je krátká, proto bychom se právě v těchto dnech měli vrhnout na její nákup či sklizeň.




přidat nový recept