Indická rýže s fazolkami a hráškem

1 hod | hlavní chod | 2 porce | indická kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 22842x
Chutný rýžový pokrm z tradiční indické kuchyně.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Nejprve si připravíme baath masalu. Nasucho opražíme cizrnu. Přidáme indickou mouku urad dhal, sušené mleté chilli papričky a ostatní suroviny. Pražíme nasucho, až začne směs vonět. Cizrna by měla být dobře opražená. Připravenou směs dáme do hmoždíře a nahrubo roztlučeme. Rýži nasypeme do kastrůlku, přidáme 2,5 šálku vody a uvedeme do varu. Nádobu zakryjeme pokličko a snížíme teplotu. Vaříme na mírném ohni 15 minut, poté vypneme sporák a rýži necháme dojít v páře asi 10 minut.

Hrášek a fazolky vyloupeme, fazolky pokrájíme. Uvařenou rýži přemístíme do velké mísy a nakypříme vidličkou. Přidáme 4 lžíce baath masaly, dobře promícháme a přidáme fazolky a hrášek.

Podáváme teplé. Indickou rýži s fazolkami a hráškem doplňujeme podle chuti.

Petr Král autor receptu:

Indická rýže s fazolkami a hráškem

Počet přidaných receptů: 529

Ingredience

na porce
Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,2
skvělý recept
11 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Indická rýže s fazolkami a hráškem

Recept se nachází v 30 kuchařkách
KDI
VARENIE 8304 receptů
Zeleninka a luštěniny od tetičky
veraricna
Zeleninka a luštěniny od tetičky 3716 receptů
zjirousek
Luštěniny 400 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Indická rýže s fazolkami a hráškem

Přidat příspěvek k receptu Indická rýže s fazolkami a hráškem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept