Indická jehněčí masala

45 min | hlavní chod | 4 porce | indická kuchyně | recept zobrazen: 2807x
Recept na výborné indické jídlo s chutí koření garam masala.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Jehněčí maso odblaníme, nakrájíme na 2 cm velké kostky, dobře smícháme s jednou lžící garam masaly a jednou lžičkou soli, tak aby byl každý kousek kořením obalený. Poté přimícháme jogurt. Necháme minimálně 30 minut odležet v lednici. Můžeme nechat odležet i přes noc, v tom případě nesolit! Maso by pustilo šťávu. Druhý den osolíme těsně před restováním.

Velkou cibuli očistíme a nakrájíme na jemno. Česnek očistíme, rozdrtíme nebo prolisujeme. Čerstvý zázvor nastrouháme na jemno.

Na nepřilnavé pánvi dobře rozehřejeme 4 lžíce oleje a zprudka orestujeme marinované maso, tak aby se po stranách zatáhlo. Uvnitř musí zůstat krvavé. Vyjmeme a dáme stranou. Na stejné pánvi a na středním plameni rozehřejeme 2 lžíce oleje, vložíme cibuli nakrájenou na jemno, lžičku soli a restujeme asi 10 minut do světlehnědé barvy. Ubereme plamen a přidáme rozdrcený česnek a nastrouhaný zázvor.

Pozvolna restujeme asi 1 minutu. Přidáme loupaná a nakrájená rajčata, posypeme druhou lžící garam masaly a špetkou chilli. Zamícháme a dusíme, až se odpaří tekutina, stačí asi 10 - 15 minut. Přilijeme kokosové mléko, necháme provařit a vložíme orestované maso, necháme 2 minuty podusit, vypneme oheň a necháme několik minut odpočinout. Indickou jehněčí masalu ozdobíme čerstvou mátovou nebo koriandrovou natí.

Indickou jehněčí masalu podáváme s basmati rýží anebo plackami chapati. Můžeme podávat také s chutným a kořeněným chutney z kaki.

Kaki Persimon Bouquet autor receptu:

Indická jehněčí masala

Počet přidaných receptů: 7

Ingredience

na porce
Vaše cena 2799 běžně 5500 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,8
dobrý recept
7 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Indická jehněčí masala

Recept se nachází v 12 kuchařkách
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 3312 receptů
zjirousek
Maso skopové, jehněčí 138 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Indická jehněčí masala

Celkový počet komentářů u receptu: 1
  • Komentář k receptu Indická jehněčí masala žabakuk 13.09.2015 10:49:32

    Dnes jsem zkusila tento recept a velmi se povedl. Téměř totožné s tím, co si dáváme v indické restauraci.

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Indická jehněčí masala
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept