Hustá květáková polévka s vejci a brambory

45 min | polévka | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 175549x
Hustá květáková polévka, která zasytí.
Komentáře receptu 43
Uvařil jsem to (Recept vařilo 87 lidí)


Postup přípravy receptu

Květák rozebereme a na růžice a dáme vařit do osolené vody do skoro měkká.

V hrnci si připravíme z mouky a másla jíšku, kterou zalijeme vodou a vývarem z květáku. Pak našleháme, přidáme brambory, kmín, podle potřeby dolijeme vodou a vaříme brambory do skoro měkká. Přidáme květák a zalijeme mlékem a povaříme a zašleháme vejce.

Květákovou polévku ochutíme muškátovým oříškem, petrželovou natí, solí, pepřem a necháme krátce projít varem.

spider-rio autor receptu:

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

Počet přidaných receptů: 162

Ingredience

na porce
Vaše cena 3290 běžně 7560 Kč sleva 56 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
197 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Hustá květáková polévka s vejci a brambory

Recept se nachází v 762 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2627 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2732 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hustá květáková polévka s vejci a brambory

Celkový počet komentářů u receptu: 43
  • čeština tahá za uši exgeorgino 18.08.2015 08:05:38

    ....jak to příšerně tahá za uši, když čtu, že květák uvaříme do skoro měkká, to se opakuje v receptu znovu, takže nejde o překlep. Vaříme tedy do měkka, nebo doměkka, nikolív do měkkáááááááá

    • Re: čeština tahá za uši Petra 12.03.2016 10:00:23

      Je důležité se zde chytat za slovo, zda někdo udělá chybu v češtině !?? Jde snad o recept,který je zde chválen chytráku.

  • Komentář k receptu Hustá květáková polévka s vejci a brambory Petr Sedlak 16.02.2016 13:40:56

    Moc dekuji za recept, polilvku sem sam delal poprve v zivote, a bylo to ta nejlepsi , co jsem kdy mel. Fakt se povedla, zvu vas na talir.

  • nejlepší květáková Helča 12.09.2015 11:06:31

    Dnes opět květáková,všem moc chutná.Recept výborný a jestli je v textu chyba mě nevadí.Tady jde o obsah.

  • Komentář k receptu Hustá květáková polévka s vejci a brambory Milča 03.04.2015 12:48:09

    ..nejsem teda žádná extra kuchtička,ale musím uznat,že se mi povedla..recept výborný a "vylepšila" jsem to zelen. bujonem..jediný průser co se mi stal,že mi trošku zhořkl květák..:( až teď jsem se dočetla na netu,že se prý musí vařit bez pokličky..tak jsem opět chytřejší..jinak super,mám toho kotel,takže se i podělím..:)

    • Re: Komentář k receptu Hustá květáková polévka s vejci a brambory alenab 13.07.2015 12:42:55

      květák vařím taky pod pokličkou, za celou dobu mi zhořkl jedenkrát, myslím si, že je to květákem, (způsobem pěstování, uskladnění, postřiky apod). Taky jsem přidala Bohatý bujon Knorr zeleninový, je bez glutamátu, barviv a konzervantů a dodá polévce výraznější chuť. Chutnala nám.

  • květáková polévka bronislavap 10.07.2015 12:34:13

    Přesně to, co jsem očekávala. Dobrá, sytá a hlavně zdravá polévka. Spokojenost.

  • Polevka je vynikajici!

  • Výborná Ash 22.06.2015 12:01:41

    Konečně nějaký skvělý recept bez přidávání bujonových kostek a podobných chemických sloučenin. Polévka opravdu výborná!

  • Komentář k receptu Hustá květáková polévka s vejci a brambory mrnousek 18.06.2015 20:18:28

    dnes jsem dělala podle receptu a je skvělá :-)

Celkový počet komentářů: 43
Nalezeno receptů: 43
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Hustá květáková polévka s vejci a brambory
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept