Husí rizoto s hlívou ústřičnou

45 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 722x
Recept na jednoduché rizoto ze zbytků drůbeží pečeně a obraných vařených drobů. Toto rizoto má vynikající chuť, ale je výborné i z krůtího masa.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Zeleninu očistíme a podle potřeby oloupeme.

Na husím sádle necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a necháme chvíli smažit.

Mezitím si omyjeme a nakrájíme hlívu ústřičnou a přimícháme ji do cibulového základu, opékáme, dokud hlíva neztratí na objemu (asi 6 minut). Také od kostí obereme pečené a vařené husí maso. Případně použijeme maso z jiné drůbeže, kterou máme k dispozici. Maso vmícháme do hrnce. Masa může být více než je uvedeno v receptu. Přidáme trošku podravky a vsypeme rýži, chvíli mícháme a pak to zalijeme dvojnásobnou dávkou (než bylo rýže) husího vývaru.

Pod poklicí přivedeme k varu, ztlumíme plamen a necháme zvolna vařit. Scedíme si jednu malou skleničku sterilovaného hrášku s karotkou a po 15 minutách přidáme do hrnce. Vaříme, dokud se netvoří "komínky", pak vypneme sporák a takto připravené rizoto necháme chvilku dojít.

Mezitím si nastrouháme trochu parmezánu a vmícháme ho do jemně nastrouhaného eidamu. Čerstvou petrželku drobně nasekáme.

Husí rizoto s hlívou ústřičnou rozdělíme na talíře a každou porci posypeme trochou sýra a ozdobíme petrželkou.

veraricna autor receptu:

Husí rizoto s hlívou ústřičnou

Počet přidaných receptů: 301

Ingredience

na porce
Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Husí rizoto s hlívou ústřičnou

Recept se nachází v 7 kuchařkách
Vaření tety Věry
veraricna
Vaření tety Věry 303 receptů
zjirousek
Husa 55 receptů
Drůbež a králík od tety z Krnova
veraricna
Drůbež a králík od tety z Krnova 3066 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Husí rizoto s hlívou ústřičnou

Přidat příspěvek k receptu Husí rizoto s hlívou ústřičnou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Sezóna borůvek, oblíbeného a velmi zdravého letního ovoce, je v plném proudu. Nejenže rostou v našich lesích, ale jsou jich také plné tržnice a stánky podél cest. Pokud jste letos borůvek měli jen po málu, dáme vám pár pádných důvodů, proč si je ve velkém dopřát, dokud jsou v čerstvé podobě.

  • Skolióza v dospělosti - kdy je nutná operace?

    Skolióza v dospělosti - kdy je nutná operace?

    Skoliózu poznáme podle vyčnívající lopatky, vykřivení v bederní oblasti, zkrácení trupu a prozradí ji i ramena, to když jedno převyšuje druhé. V dospělosti navíc skoliózu doprovázejí nepříjemné bolesti. Dá se skolióza v pozdějším věku vůbec napravit? Jaké jsou možnosti léčby?




přidat nový recept