2 ks | hruška | |
těsto | ||
---|---|---|
60 g | cukr | |
1 ks | vejce | |
120 g | máslo | |
225 g | hladká mouka | |
1 balíček | kypřicí prášek | |
náplň 2 | ||
2 ks | vejce | |
125 g | máslo | |
3 lžíce | rum | |
1 lžíce | solamyl | |
125 g | cukr moučka | |
125 g | mandle (loupané) | |
náplň 1 | ||
2 lžíce | solamyl | |
2 ks | žloutek | |
250 ml | mléko | |
80 g | cukr moučka | |
podle potřeby | ||
tuk na vymazání | ||
mouka na vysypání |
Koncem prázdnin přichází období dozrávání hrušek. Toto lahodné ovoce znali již staří Římané a k nám přišlo z Východu. Hruška je dosti podceňovaným ovocem, ale zaslouží si své místo v našem jídelníčku.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena