Hrnkový sypaný tvarohový koláč

1 hod | moučník | 8 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 244466x
Vynikající tvarohový moučník, po kterém se vždy jen zapráší.
Komentáře receptu 78
Uvařil jsem to (Recept vařilo 48 lidí)


Postup přípravy receptu

Smícháme mouku, cukr a prášek do pečiva. Zvlášť rozmixujeme tvaroh, vejce, mléko a moučkový cukr. Kdo má rád, může přimíchat rozinky nasáklé rumem.

Polovinu sypké směsi nasypeme do hlubokého plechu, který jsme předem vymazali tukem. Ihned na ni nalijeme tvarohovou náplň a zasypeme zbytkem mouky. Po celém povrchu koláče poklademe na plátky nakrájené máslo a dáme péct do trouby.

Hrnkový sypaný tvarohový koláč doporučuji krájet až po vychladnutí, ale někdy té vůni neodoláme. Koláč podáváme i teplý. Jen pro jistotu, hrnek v tomto receptu znamená asi 2,5 dcl.

Pitri.s1 autor receptu:

Hrnkový sypaný tvarohový koláč

Počet přidaných receptů: 22

Ingredience

na porcí
Vaše cena 239 běžně 2500 Kč sleva 90 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Hrnkový sypaný tvarohový koláč byl 21.08.2009 na 2. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,5
skvělý recept
373 hlasujících
  • Recept Hrnkový sypaný tvarohový koláč - pokladený máslem a teď jen upéct
  • Recept Hrnkový sypaný tvarohový koláč - konečný výsledek je fantastický, dobrota!
  • Recept Hrnkový sypaný tvarohový koláč - Koláč v pekáči dlouho nevydrží.

Kuchařky obsahující recept Hrnkový sypaný tvarohový koláč

Recept se nachází v 1210 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5962 receptů
zdegross
staré recepty 3820 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hrnkový sypaný tvarohový koláč

Celkový počet komentářů u receptu: 78
  • Mene cukru urcite!!! Lenka Lafour 17.04.2014 08:20:40

    Dekuji za recept,to predevsim!Je to velice rychle a jednoduche na pripravu,dokonce jsem obdarovala na velikonocni snidani pani ucitelku v Holandske skole a chutnalo,jen dole zustalo dost mouky a urcite doporucuji polovicni davku cukru!

  • Komentář k receptu Hrnkový sypaný tvarohový koláč DarjaMrazák 23.02.2014 20:38:22

    Před hodinou jsem ho vytáhla z trouby a výýýýýbornej! A to dokonce chválí i přítel, který sladký nemá rád. A teď si pomlaskává. Děkuji moc za recept!

  • mnam miriam 15.02.2014 22:22:09

    kolacik dopadol nad ocakavanie, nic som nemenila, vela zalezi od plechu (ja mam 40x25), od typu trúby a kde sa v nej umiestni piekla som na 200°C cca 45 min

  • podbělka
    už se peče :-) podbělka 14.07.2012 16:30:54

    Tento recept vypadá hodně dobře, nyní se pokouším o upečení.
    před chvíli jsem ho šoupla do trouby a nemůžu se dočkat výsledku :-)

  • pepo 24.12.2012 11:11:30

    smichame mouku ,cukr a prasek do peciva s CIm...? Takyto recept ako nijaky polovica veci tam neni napisana

  • Vyhovuje Bobína 08.04.2013 21:36:40

    Nepeču často, ale když, tak docela často podle tohoto receptu. Je to jednoduché, rychlé a opravdu dobré. Myslím, že sladkost se dá upravit přidáním či ubráním cukru, máslo navrchu prostě být musí, to se nedá nic dělat. Někdy přidávám do těsta kokos a kakao a úměrně uberu mouky. Rodina spokojená.

  • rozhodne mene tuku i cukru mutiny 05.03.2013 14:10:44

    Ted dopeceno. Recept neni spatny, ale ani nas nijak zvlaste nenadchl. Nastesti jsem dala mene tuku, ale uz bohuzel ne mene cukru. Je ta neskutecne preslazene .... nespise to ani muj manzel, ktery ma rad sladke veci neda :-( takze to mozna take skonci v kosi ... skoda.

Celkový počet komentářů: 78
Nalezeno receptů: 78
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Hrnkový sypaný tvarohový koláč
* Povinné pole

Soutěž o bestseller - Kuchařka pro dceru

Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept