Hrnková bublanina

45 min | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1028613x
Rychlá a chutná vláčná bublanina, kterou zvládne ukuchtit každá kuchařka. Bublaninu s ovocem,které Vás napadne nebo máte čerstvé na zahrádce.
Komentáře receptu 408
Uvařil jsem to (Recept vařilo 474 lidí)


Postup přípravy receptu

Do mouky přidáme vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, hrnek mléka, hrnek cukru a olej. Vše mixérem promícháme nebo ručně, jak je kdo zvyklý.

Plech vymažeme olejem nebo máslem a vysypeme moukou. Na plech vylijeme těsto a poklademe připraveným ovocem - jahody, třešně. Hrnkovou bublaninu vložíme do předehřáté trouby na 170 až 180 °C a pečeme dozlatova.

Upečenou hrnkovou bublaninu nakrájíme a můžeme podávat.

autor receptu:

Hrnková bublanina

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

4,6
skvělý recept
1576 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Hrnková bublanina

Recept se nachází v 3165 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
myš1
recepty 4618 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hrnková bublanina

Celkový počet komentářů u receptu: 408
  • Zrovna jsem jí dopekla se švestkami a s posypkou. Nádherná vůně se line celým bytem. Těším se až ochutná má druhá rodina.

  • No nazdar Jirka 23.06.2013 17:28:57

    Si děláte srandu, ne ? Olejovou buchtu vydáváte za piškot (bublaninu). Všechny staré kuchařky se musí v hrobě obracet. Místo kvality, samozřejmě pracnější, ale ne o moc, náhražka, která je zdánlivě chutná jen vlivem hromady oleje. A co takhle : 10 vajec, oddělit žloutky od bílků, žloutky šleháme do pěny s cukrem (20 dkg+1 vanilkový), pak vmícháme 20 dkg mouky+1 prášek do pečiva+trocha citronové kůry. Bílky se ušlehají do tuha a vmíchají se opatrně do těsta. Těsto se vylije do vymazaného a vysypaného pekáče, přidá se ovoce a šup do trouby.
    A odlehčená varianta: do šlehací nádoby dáme 5 žloutků, připravíme k ruce šlehač, dáme vařit vodu. Jakmile vře, rychle přidáme ke žloutkům 7 polévkových lžic vroucí vody a okamžitě začneme šlehat. Ostatní postup je stejný, jen spotřeba vajec je poloviční. Díky vodě žloutky nabudou tak jako by jich bylo 10.
    Dobrou chuť

    • Re: No nazdar Zuzka 23.08.2015 17:21:10

      10 vajec????? Bože, který žaludek to zvládne.

    • Re: No nazdar Dodo 03.08.2015 12:08:17

      Milý Jirko ne každý má čas stát u plotny a míchat se s těstem které nás učili naše babičky. Tento recept je rychlý a chutný a to je nejdůležitější, proto jsme hledali HRNÍČKOVOU METODU (pro mě je to aspoň rychlejší varianta než vážit mouku cukr a pod.) pokud by jsme hledali pravou piškotovou bublaninu, o které ale tady v receptu nemluvíme, určitě by jsme ji nehledali tady. Nemyslím si, že je vhodné takto okatě útočit na autora za vydávání "falešné" bublaniny ať si každý peče jak je mu pohodlné a chutné. Pokud máte i tak nadále připomínky myslím si, že můžete určitě zvolit mnohem kulantnější motodu sdělení. Mimochodem od Vás jsem zde žádný recept nenašla takže za internetem umí být chytrý každý ;-) Přeji krásný den Dodo

    • Re: No nazdar bobzbrd 29.06.2013 17:46:37

      "Si neděláme srandu"!Je naprosto jedno,jak to nazveme!Hlavně,když se to podaří a je to DOBRÉ!
      A už nepruď !!!
      Já vím,staré kuchařky slouží v hrobech za ventilátor!

      • Re: Re: No nazdar evarici 20.07.2015 13:53:26

        :D :D :D
        když vám stojí za zadkem puberťáci a čekají na dva tři plechy, tak se šlehejte ve vodní lázni :D

    • Re: No nazdar Aras 16.06.2015 20:00:57

      Vážená paní,ne každý chce nebo má tolik času ,aby se !"pachtil" s těstem z 10ti vajec,pečte si podle sebe,ale jak již bylo napsáno nepruďte.

      • Re: Re: No nazdar Hanka 29.06.2015 21:40:30

        Nejvíc nemístný komentář. Jirka jen poukázal na to, jak má vypadat správný piškot. Ono je pravda, že z másla a domácích vajec vše chutná lépe, ale k tomu si každý musí rozumově dorůst a nepéct na kvantitu. Raději menší množství, méně často ale zase tak, jak to má být! Krásný večer, Hanka.

    • Re: No nazdar Ota 14.07.2015 17:55:41

      Si děláte srandu vy je plno variant a všechny jsou správné asi nežijete tak dlouho aby jste znal co je dobré a co je špatné a všechny recepty nemůžete znát tak nekritizujte a víc čtěte a každému to chutná jinak ještě že existuje mnoho variant aby si člověk mohl vybrat co mu sedne a na co má.

Celkový počet komentářů: 408
Nalezeno receptů: 408
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Hrnková bublanina
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Palmový olej - vliv na naše zdraví a dopad na světovou ekologii

    Palmový olej - vliv na naše zdraví a dopad na světovou ekologii

    Palmový olej je rostlinný jedlý olej získaný z oplodí palmových semen, tedy z tkáně obklopující semeno. Získává se z palmy olejné, má světle žlutou až oranžovou barvu a patří k nejběžnějším rostlinným olejům. Palmový olej nemá podle studií žádný pozitivní vliv na naše zdraví, spíše naopak. Je dokonce nazýván levným zabijákem, kterého denně dostáváme do těla v podobě sušenek, pečiva i mnoha jiných potravin. Důvod je zřejmý - je velmi levný. Nadměrná produkce a konzumace palmového oleje tak podle všeho ohrožuje nejen naše zdraví, ale i životní prostředí.

  • Kojenecká kolika aneb aby bříško nebolelo

    Kojenecká kolika aneb aby bříško nebolelo

    Bolesti bříška spojené s kojeneckou kolikou jsou jedním z nejčastějších problémů malých miminek. Nejedna maminka neví, jak utišit své plačící dítě a pomoci mu od potíží. Jaké jsou příčiny a jak miminku ulevit?




přidat nový recept