Hrnková bublanina

45 min | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 923264x
Rychlá a chutná vláčná bublanina, kterou zvládne ukuchtit každá kuchařka. Bublaninu s ovocem,které Vás napadne nebo máte čerstvé na zahrádce.
Komentáře receptu 394
Uvařil jsem to (Recept vařilo 455 lidí)


Postup přípravy receptu

Do mouky přidáme vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, hrnek mléka, hrnek cukru a olej. Vše mixérem promícháme nebo ručně, jak je kdo zvyklý.

Plech vymažeme olejem nebo máslem a vysypeme moukou. Na plech vylijeme těsto a poklademe připraveným ovocem - jahody, třešně. Hrnkovou bublaninu vložíme do předehřáté trouby na 170 až 180 °C a pečeme dozlatova.

Upečenou hrnkovou bublaninu nakrájíme a můžeme podávat.

autor receptu:

Hrnková bublanina

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

Vaše cena 3990 běžně 27900 Kč sleva 86 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
1517 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Hrnková bublanina

Recept se nachází v 3106 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
myš1
recepty 4618 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hrnková bublanina

Celkový počet komentářů u receptu: 394
  • No nazdar Jirka 23.06.2013 17:28:57

    Si děláte srandu, ne ? Olejovou buchtu vydáváte za piškot (bublaninu). Všechny staré kuchařky se musí v hrobě obracet. Místo kvality, samozřejmě pracnější, ale ne o moc, náhražka, která je zdánlivě chutná jen vlivem hromady oleje. A co takhle : 10 vajec, oddělit žloutky od bílků, žloutky šleháme do pěny s cukrem (20 dkg+1 vanilkový), pak vmícháme 20 dkg mouky+1 prášek do pečiva+trocha citronové kůry. Bílky se ušlehají do tuha a vmíchají se opatrně do těsta. Těsto se vylije do vymazaného a vysypaného pekáče, přidá se ovoce a šup do trouby.
    A odlehčená varianta: do šlehací nádoby dáme 5 žloutků, připravíme k ruce šlehač, dáme vařit vodu. Jakmile vře, rychle přidáme ke žloutkům 7 polévkových lžic vroucí vody a okamžitě začneme šlehat. Ostatní postup je stejný, jen spotřeba vajec je poloviční. Díky vodě žloutky nabudou tak jako by jich bylo 10.
    Dobrou chuť

    • Re: No nazdar Aras 16.06.2015 20:00:57

      Vážená paní,ne každý chce nebo má tolik času ,aby se !"pachtil" s těstem z 10ti vajec,pečte si podle sebe,ale jak již bylo napsáno nepruďte.

      • Re: Re: No nazdar Hanka 29.06.2015 21:40:30

        Nejvíc nemístný komentář. Jirka jen poukázal na to, jak má vypadat správný piškot. Ono je pravda, že z másla a domácích vajec vše chutná lépe, ale k tomu si každý musí rozumově dorůst a nepéct na kvantitu. Raději menší množství, méně často ale zase tak, jak to má být! Krásný večer, Hanka.

    • Re: No nazdar Evina 27.06.2014 10:20:29

      Děkuji za recept, takto jsem to jako malá dělávala s mojí babičkou. Už se těším, jak jí opět upeču.

    • Re: No nazdar gregusa 26.06.2014 19:44:04

      Ty jsi fakt pěkný pako! Nikdo tu netvrdí, že se jedná o piškotovou bublaninu, tak si prosím nepleť pojem s průjmem! Mimochodem piškotová bublanina není nic moc, nebýt toho ovoce v ní, tak je to pěkně dusivá suchá buchta. Tenhle recept je náhodou perfektní a bublanina je moc chutná a vláčná. :-))

    • Re: No nazdar Moneta36 04.07.2013 13:14:25

      Skvělý recept, zastávám názor, že víc než hodinu denně strávit v kuchyni nechci, jsou i důležitější věci :-). Do bublaninky jsem spolu s jahodami dala maliny, tak jsem zvědavá jak to bude chutnat :-)...

    • Re: No nazdar bobzbrd 29.06.2013 17:46:37

      "Si neděláme srandu"!Je naprosto jedno,jak to nazveme!Hlavně,když se to podaří a je to DOBRÉ!
      A už nepruď !!!
      Já vím,staré kuchařky slouží v hrobech za ventilátor!

  • Délka pečení Tereza 28.06.2015 06:25:56

    Bublanina je opravdu velmi dobrá a kvůli ní pokud člověk nevypeckovává třešně, tak i velmi rychlá. Jen mi v popisech receptů často chybí údaj o době pečení. Vím, že to záleží na typu trouby, množství těsta apod., ale alespoň orientační údaj by se hodil.

Celkový počet komentářů: 394
Nalezeno receptů: 394
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Hrnková bublanina
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Co je to bypass?

    Co je to bypass?

    Slovo by-pass znamená v angličtině něco jako obchvat nebo objížďku, v medicíně v přeneseném významu však jde o označení uměle vytvořené cévní spojky na koronárních tepnách.

  • Silné a zdravé nehty - co jim škodí a naopak prospívá?

    Silné a zdravé nehty - co jim škodí a naopak prospívá?

    Ruce jsou naší vizitkou a na jejich vzhledu mají zásadní podíl právě nehty. Aby nehty mohly vypadat dobře, musí být především zdravé. Jak docílit krásných a zdravých nehtů? Jaká jsou fakta a mýty o tom, co nehtům opravdu škodí a co naopak pomáhá?




přidat nový recept