Hrnková bublanina

45 min | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1194686x
Rychlá a chutná vláčná bublanina, kterou zvládne ukuchtit každá kuchařka. Bublaninu s ovocem,které Vás napadne nebo máte čerstvé na zahrádce.
Komentáře receptu 428
Uvařil jsem to (Recept vařilo 492 lidí)


Postup přípravy receptu

Do mouky přidáme vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, hrnek mléka, hrnek cukru a olej. Vše mixérem promícháme nebo ručně, jak je kdo zvyklý.

Plech vymažeme olejem nebo máslem a vysypeme moukou. Na plech vylijeme těsto a poklademe připraveným ovocem - jahody, třešně. Hrnkovou bublaninu vložíme do předehřáté trouby na 170 až 180 °C a pečeme dozlatova.

Upečenou hrnkovou bublaninu nakrájíme a můžeme podávat.

autor receptu:

Hrnková bublanina

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

Vaše cena 1999 běžně 4236 Kč sleva 53 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
1653 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Hrnková bublanina

Recept se nachází v 3262 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5991 receptů
myš1
recepty 4616 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hrnková bublanina

Celkový počet komentářů u receptu: 428
  • Komentář k receptu Hrnková bublanina Lulu 19.06.2016 19:08:15

    Je tuha,nikdy vice ji delat nebudu!!

  • No nazdar Jirka 23.06.2013 17:28:57

    Si děláte srandu, ne ? Olejovou buchtu vydáváte za piškot (bublaninu). Všechny staré kuchařky se musí v hrobě obracet. Místo kvality, samozřejmě pracnější, ale ne o moc, náhražka, která je zdánlivě chutná jen vlivem hromady oleje. A co takhle : 10 vajec, oddělit žloutky od bílků, žloutky šleháme do pěny s cukrem (20 dkg+1 vanilkový), pak vmícháme 20 dkg mouky+1 prášek do pečiva+trocha citronové kůry. Bílky se ušlehají do tuha a vmíchají se opatrně do těsta. Těsto se vylije do vymazaného a vysypaného pekáče, přidá se ovoce a šup do trouby.
    A odlehčená varianta: do šlehací nádoby dáme 5 žloutků, připravíme k ruce šlehač, dáme vařit vodu. Jakmile vře, rychle přidáme ke žloutkům 7 polévkových lžic vroucí vody a okamžitě začneme šlehat. Ostatní postup je stejný, jen spotřeba vajec je poloviční. Díky vodě žloutky nabudou tak jako by jich bylo 10.
    Dobrou chuť

    • Re: No nazdar Milos 18.06.2016 16:40:30

      Dobre si im to napisal. Co sa tu ohanate tym kolko stoji 10 vajec ? ze je to drahe ? dajte sa vysmiat levnci. 30 vajec kupujem po 2,5. No kolko asi stoji 10 ? Strasne drahe.

    • Re: No nazdar ilona 08.04.2016 16:29:27

      No ty budeš dobry idiot vid,nejaly namysleny spratek ktery nevi co s penezi

    • Re: No nazdar Mushka 20.03.2016 14:18:22

      Diky moc za recept...presne takovy jsem hledala,bohuzel vsude nasla ty podivne hrnkove kolace..nevim,co vsichni maj..je skoda,ze recept nemate psany samostatne mimo diskusi.. Takhle to malokdo najde...

    • Re: No nazdar Laik 07.02.2016 15:17:24

      Halo kuchariku vis ty kolik stoji zakladni potraviny ?

    • Re: No nazdar olina 11.09.2015 21:42:11

      milý jirko jenže naše babicky měly na pravé těsto slepice:))) víš třeba klolik dnes stojí 10 vajec? moje 3 deti a manzel miluji buchty no a já jim radsi udelam rych.hrnkovou buchtu( ktera je mimochodem stejne dobra jako original) radeji 5x za mesic nez jednu on totiž stejne malokdo pozna rozdil. a taky jakl psaly jiní zkus se třemi pubertaky delat svoji pravou buchtu:) udelas to 1,2,3x ale pak kdyz ti po hodine ne-li vice zmizi plech za 5 minut kdy nezbylo ani pro partnera začneš péct uplne stejne jako mi tady:))

    • Re: No nazdar Zuzka 23.08.2015 17:21:10

      10 vajec????? Bože, který žaludek to zvládne.

    • Re: No nazdar Dodo 03.08.2015 12:08:17

      Milý Jirko ne každý má čas stát u plotny a míchat se s těstem které nás učili naše babičky. Tento recept je rychlý a chutný a to je nejdůležitější, proto jsme hledali HRNÍČKOVOU METODU (pro mě je to aspoň rychlejší varianta než vážit mouku cukr a pod.) pokud by jsme hledali pravou piškotovou bublaninu, o které ale tady v receptu nemluvíme, určitě by jsme ji nehledali tady. Nemyslím si, že je vhodné takto okatě útočit na autora za vydávání "falešné" bublaniny ať si každý peče jak je mu pohodlné a chutné. Pokud máte i tak nadále připomínky myslím si, že můžete určitě zvolit mnohem kulantnější motodu sdělení. Mimochodem od Vás jsem zde žádný recept nenašla takže za internetem umí být chytrý každý ;-) Přeji krásný den Dodo

Celkový počet komentářů: 428
Nalezeno receptů: 428
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Hrnková bublanina
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Běhání jako sport, zábava i relax

    Běhání jako sport, zábava i relax

    Hned z jara je potkáváme všude - na silnicích, na lesních a polních cestách. Nepotřebují ke své vášni žádný nástroj ani pomůcku. Ano, jsou to běžci. Běh je u nás hned po cyklistice druhým nejoblíbenějším sportem. Prodlužuje délku života, snižuje vysoký krevní tlak, nadváhu, posiluje celkovou kondici, imunitu a paměť a zmírňuje deprese. Více než polovina běžců se svojí zálibě věnuje 2 - 3x týdně a mluvíme-li o zálibě, není to vždy tak zcela přesné - často začínáme běhat kvůli nedostatku pohybu a hlavně pro potřebu zhubnout. Častěji potkáváme na provizorních běžeckých trasách ženy.

  • Letní průjmy - čemu se na dovolené vyhnout?

    Letní průjmy - čemu se na dovolené vyhnout?

    Průjmové onemocnění je jednou z nejčastějších letních zdravotních komplikací. Může se týkat cestovatelů do zahraničních zemí (zejména mimoevropských), ale není ojedinělé ani na cestách po naší republice a výjimečně i po vlastním grilování doma na zahradě. Letní teploty jsou pro mnohé z nás sice příjemné, ale nahrávají také množení bakterií zejména v potravinách, ale také třeba i ve vodě.




přidat nový recept