Hrnková bublanina

45 min | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1128351x
Rychlá a chutná vláčná bublanina, kterou zvládne ukuchtit každá kuchařka. Bublaninu s ovocem,které Vás napadne nebo máte čerstvé na zahrádce.
Komentáře receptu 422
Uvařil jsem to (Recept vařilo 485 lidí)


Postup přípravy receptu

Do mouky přidáme vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, hrnek mléka, hrnek cukru a olej. Vše mixérem promícháme nebo ručně, jak je kdo zvyklý.

Plech vymažeme olejem nebo máslem a vysypeme moukou. Na plech vylijeme těsto a poklademe připraveným ovocem - jahody, třešně. Hrnkovou bublaninu vložíme do předehřáté trouby na 170 až 180 °C a pečeme dozlatova.

Upečenou hrnkovou bublaninu nakrájíme a můžeme podávat.

autor receptu:

Hrnková bublanina

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

Vaše cena 2190 běžně 4140 Kč sleva 47 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
1624 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Hrnková bublanina

Recept se nachází v 3226 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5975 receptů
myš1
recepty 4616 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hrnková bublanina

Celkový počet komentářů u receptu: 422
  • No nazdar Jirka 23.06.2013 17:28:57

    Si děláte srandu, ne ? Olejovou buchtu vydáváte za piškot (bublaninu). Všechny staré kuchařky se musí v hrobě obracet. Místo kvality, samozřejmě pracnější, ale ne o moc, náhražka, která je zdánlivě chutná jen vlivem hromady oleje. A co takhle : 10 vajec, oddělit žloutky od bílků, žloutky šleháme do pěny s cukrem (20 dkg+1 vanilkový), pak vmícháme 20 dkg mouky+1 prášek do pečiva+trocha citronové kůry. Bílky se ušlehají do tuha a vmíchají se opatrně do těsta. Těsto se vylije do vymazaného a vysypaného pekáče, přidá se ovoce a šup do trouby.
    A odlehčená varianta: do šlehací nádoby dáme 5 žloutků, připravíme k ruce šlehač, dáme vařit vodu. Jakmile vře, rychle přidáme ke žloutkům 7 polévkových lžic vroucí vody a okamžitě začneme šlehat. Ostatní postup je stejný, jen spotřeba vajec je poloviční. Díky vodě žloutky nabudou tak jako by jich bylo 10.
    Dobrou chuť

    • Re: No nazdar ilona 08.04.2016 16:29:27

      No ty budeš dobry idiot vid,nejaly namysleny spratek ktery nevi co s penezi

    • Re: No nazdar Mushka 20.03.2016 14:18:22

      Diky moc za recept...presne takovy jsem hledala,bohuzel vsude nasla ty podivne hrnkove kolace..nevim,co vsichni maj..je skoda,ze recept nemate psany samostatne mimo diskusi.. Takhle to malokdo najde...

    • Re: No nazdar Laik 07.02.2016 15:17:24

      Halo kuchariku vis ty kolik stoji zakladni potraviny ?

    • Re: No nazdar olina 11.09.2015 21:42:11

      milý jirko jenže naše babicky měly na pravé těsto slepice:))) víš třeba klolik dnes stojí 10 vajec? moje 3 deti a manzel miluji buchty no a já jim radsi udelam rych.hrnkovou buchtu( ktera je mimochodem stejne dobra jako original) radeji 5x za mesic nez jednu on totiž stejne malokdo pozna rozdil. a taky jakl psaly jiní zkus se třemi pubertaky delat svoji pravou buchtu:) udelas to 1,2,3x ale pak kdyz ti po hodine ne-li vice zmizi plech za 5 minut kdy nezbylo ani pro partnera začneš péct uplne stejne jako mi tady:))

    • Re: No nazdar Zuzka 23.08.2015 17:21:10

      10 vajec????? Bože, který žaludek to zvládne.

    • Re: No nazdar Dodo 03.08.2015 12:08:17

      Milý Jirko ne každý má čas stát u plotny a míchat se s těstem které nás učili naše babičky. Tento recept je rychlý a chutný a to je nejdůležitější, proto jsme hledali HRNÍČKOVOU METODU (pro mě je to aspoň rychlejší varianta než vážit mouku cukr a pod.) pokud by jsme hledali pravou piškotovou bublaninu, o které ale tady v receptu nemluvíme, určitě by jsme ji nehledali tady. Nemyslím si, že je vhodné takto okatě útočit na autora za vydávání "falešné" bublaniny ať si každý peče jak je mu pohodlné a chutné. Pokud máte i tak nadále připomínky myslím si, že můžete určitě zvolit mnohem kulantnější motodu sdělení. Mimochodem od Vás jsem zde žádný recept nenašla takže za internetem umí být chytrý každý ;-) Přeji krásný den Dodo

    • Re: No nazdar bobzbrd 29.06.2013 17:46:37

      "Si neděláme srandu"!Je naprosto jedno,jak to nazveme!Hlavně,když se to podaří a je to DOBRÉ!
      A už nepruď !!!
      Já vím,staré kuchařky slouží v hrobech za ventilátor!

      • Re: Re: No nazdar evarici 20.07.2015 13:53:26

        :D :D :D
        když vám stojí za zadkem puberťáci a čekají na dva tři plechy, tak se šlehejte ve vodní lázni :D

Celkový počet komentářů: 422
Nalezeno receptů: 422
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Hrnková bublanina
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Otužování dětí

    Otužování dětí

    Proč vlastně děti otužovat? Pár dobrých důvodů tu určitě je. Malé děti mají omezenou schopnost udržet i při krátkodobém ochlazení vnitřní teplotu těla. Reakce na chladové podněty je u nich teprve ve vývinu,, stejně tak i jejich schopnost dokonale a stabilně udržovat vlastní tělesnou teplotu.

  • Antidepresiva - nadělají víc škody než užitku?

    Antidepresiva - nadělají víc škody než užitku?

    Depresí trpí v průběhu svého života až 17 % lidí. Někdy odezní sama, občas dlouhodobě přetrvává, lze se jí však zbavit i díky léčbě. Depresí se lidé často zbavují pomocí léků - antidepresiv. Úlevu dále přináší psychoterapie, ale také biologická léčba, jež zahrnuje např. elektrošoky, neboli elektrokonvulzivní terapii, dále pak fototerapii (léčbu jasným světlem) a jiné.




přidat nový recept