Hrnková bublanina

45 min | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1275102x
Rychlá a chutná vláčná bublanina, kterou zvládne ukuchtit každá kuchařka. Bublaninu s ovocem,které Vás napadne nebo máte čerstvé na zahrádce.
Komentáře receptu 436
Uvařil jsem to (Recept vařilo 500 lidí)


Postup přípravy receptu

Do mouky přidáme vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, hrnek mléka, hrnek cukru a olej. Vše mixérem promícháme nebo ručně, jak je kdo zvyklý.

Plech vymažeme olejem nebo máslem a vysypeme moukou. Na plech vylijeme těsto a poklademe připraveným ovocem - jahody, třešně. Hrnkovou bublaninu vložíme do předehřáté trouby na 170 až 180 °C a pečeme dozlatova.

Upečenou hrnkovou bublaninu nakrájíme a můžeme podávat.

autor receptu:

Hrnková bublanina

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

Vaše cena 2799 běžně 5500 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
1686 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Hrnková bublanina

Recept se nachází v 3299 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5997 receptů
myš1
recepty 4616 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hrnková bublanina

Celkový počet komentářů u receptu: 436
  • No nazdar Lidunka 15.07.2016 23:02:16

    Dekuji za Vas clasicky recept na bublaninu -se dostal az k nam do Canady.
    S maminkou jsme takovy hodne pekly.
    .V zimnich mesicich se nadstavoval mlekem a pr. do pec.Rozpis nepamatuji.
    Delalo se to " Od oka "
    Neverim vulgarnim prispevkum ???
    Suhlasim s Mushka

  • Komentář k receptu Hrnková bublanina hana 15.07.2016 22:32:48

    No já nevím, co je to za kuchařku, když tam naháyí nejdřív mouku pak všechno ostatní a zamíchá, zní to jako kdyby vařili pejsek s kočičkou, od takových receptů jdu já osobně dál

  • Bublanina s borůvkami Monika 13.07.2016 11:29:58

    Dobrý den,
    v pondělí jsem si přivezla borůvky z chalupy a hledala jsem rychlý recept na nějakou bublaninu. Mám tu sice po babičce, ale je pracný a mě přijde mastná a těžká.
    Tak jsem našla tuhle a byla dost zmatená z komentářů a hlavně z agresivního příspěvku Jirky, který asi vůbec nepochopil, že každý má právo na to přispět se svým uměním do společné hromádky předávaných informací (jen tak mezi námi, nechápu proč svůj recept neuvádí jako samostatný a nečelí potom podobným chytrákům jako je on sám).

    A tak jsem udělala tuhle bublaninu - je rychlá, suroviny dostupné a já si jen trošku uberu cukru. Ale jinak je VYNIKAJÍCÍ. Lehká, buchta a ani moje maminka nepoznala, že je to obyčejná hrníčková chudobka. Pro mě báječné letní řešení pro pečení se vším všudy do hodiny hotovo.
    Dneska je středa a už musím udělat další.

    Skvělá práce - děkuji Monika

  • Klasická versus hrnková T. 09.07.2016 15:40:27

    Tak jsem dělala Jirkovu odlehčenou variantu a byla moc dobrá. Den poté jsem dělala tu hrnkovou, protože jsem zapomněla dokoupit vajíčka.
    Muž překvapil, prý tahle je lepší, protože tamta byla moc suchá...
    Jo, a Jirko, jestli máte starý klasický recept na piškot a obsahuje prášek do pečiva, pak to taky úplně košer není... ;-)

    • Re: Klasická versus hrnková JT 12.07.2016 21:02:26

      Dělám něco léta něco podobného, další přísadou je bílý jogurt. Je možné do těsta přidat 1 - 2 hrnky strouhaných jablek.

  • No nazdar Jirka 23.06.2013 17:28:57

    Si děláte srandu, ne ? Olejovou buchtu vydáváte za piškot (bublaninu). Všechny staré kuchařky se musí v hrobě obracet. Místo kvality, samozřejmě pracnější, ale ne o moc, náhražka, která je zdánlivě chutná jen vlivem hromady oleje. A co takhle : 10 vajec, oddělit žloutky od bílků, žloutky šleháme do pěny s cukrem (20 dkg+1 vanilkový), pak vmícháme 20 dkg mouky+1 prášek do pečiva+trocha citronové kůry. Bílky se ušlehají do tuha a vmíchají se opatrně do těsta. Těsto se vylije do vymazaného a vysypaného pekáče, přidá se ovoce a šup do trouby.
    A odlehčená varianta: do šlehací nádoby dáme 5 žloutků, připravíme k ruce šlehač, dáme vařit vodu. Jakmile vře, rychle přidáme ke žloutkům 7 polévkových lžic vroucí vody a okamžitě začneme šlehat. Ostatní postup je stejný, jen spotřeba vajec je poloviční. Díky vodě žloutky nabudou tak jako by jich bylo 10.
    Dobrou chuť

    • Re: No nazdar marketa 06.07.2016 11:06:57

      Komentář k No nazdar :) upekla jsem odlehčenou variantu a musim říct, že byla opravdu výborná. Prostě bublanina, kterou si pamatuji od babičky a od maminky.

    • Re: No nazdar klecanda 01.07.2016 07:58:32

      Jirko, děkuju za super recept. Upekla jsem odlehčenou variantu a " byla " moc dobrá, pěkně nadýchaná. recept si kopíruju a schovávám.
      Klecanda

    • Re: No nazdar Milos 18.06.2016 16:40:30

      Dobre si im to napisal. Co sa tu ohanate tym kolko stoji 10 vajec ? ze je to drahe ? dajte sa vysmiat levnci. 30 vajec kupujem po 2,5. No kolko asi stoji 10 ? Strasne drahe.

    • Re: No nazdar ilona 08.04.2016 16:29:27

      No ty budeš dobry idiot vid,nejaly namysleny spratek ktery nevi co s penezi

Celkový počet komentářů: 436
Nalezeno receptů: 436
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Hrnková bublanina
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Sezóna borůvek, oblíbeného a velmi zdravého letního ovoce, je v plném proudu. Nejenže rostou v našich lesích, ale jsou jich také plné tržnice a stánky podél cest. Pokud jste letos borůvek měli jen po málu, dáme vám pár pádných důvodů, proč si je ve velkém dopřát, dokud jsou v čerstvé podobě.

  • Skolióza v dospělosti - kdy je nutná operace?

    Skolióza v dospělosti - kdy je nutná operace?

    Skoliózu poznáme podle vyčnívající lopatky, vykřivení v bederní oblasti, zkrácení trupu a prozradí ji i ramena, to když jedno převyšuje druhé. V dospělosti navíc skoliózu doprovázejí nepříjemné bolesti. Dá se skolióza v pozdějším věku vůbec napravit? Jaké jsou možnosti léčby?




přidat nový recept