Na odměřování si připravíme hrnek o objemu 250 ml.
Do mísy prosejeme mouku, mletou skořici, vanilkový cukr, cukr moučka s mletými ořechy a promícháme.
K sypkým surovinám přidáme měkké máslo, nastrouhanou citronovou kůru a vejce.
Ze surovin vypracujeme tužší těsto, které zabalíme do folie a necháme odpočinout aspoň půl hodiny v lednici.
Z těsta vytvoříme slabé válečky a z nich krájíme asi 2 cm dlouhé kousky, z těch tvoříme mírně zahnuté rohlíčky.
Rohlíčky pečeme asi 10 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
Rohlíčky ihned po upečení obalujeme ve směsi vanilkového cukru a cukru moučka. Hrníčkové vanilkové rohlíčky podáváme jako vynikající jemné cukroví na sváteční stůl.
Re: Komentář k receptu Hrníčkové vanilkové rohlíčky
Máslo by se v hrnku asi jen těžko odměřovalo, pokud má zůstat tuhé. Navíc těch 190 g snad odhadnete, když jedna kostka másla má 250, ne? 190 g by mělo odpovídat cca 3/4 kostky celého másla.