Hrníčkové knedlíky

35 min | příloha | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 113413x
Recept na výborné domácí knedlíky.
Komentáře receptu 13
Uvařil jsem to (Recept vařilo 11 lidí)


Postup přípravy receptu

Potřebujete 3 stejně veliké hrnky. Hrnky vymažeme důkladně máslem a vysypeme moukou.

Do mísy dáme 1 hrnek polohrubé mouky, 1 mléka, 2 kusy pečiva (klidně staršího) nakrájeného na kostičky, špetku soli a důkladně zamícháme. Ze dvou bílků vyšleháme sníh a opatrně zamícháme do připraveného těsta. Těsto na hrníčkové knedlíky vlijeme do připravených hrníčků. Mělo by být do 3/4 velikosti hrnku.

Potom vezmeme větší hrnec, do kterého dáme vodu do výše 1/3 hrnku a vodu přivedeme k varu. Až se voda začne vařit, ubereme výkon a vložíme do ní hrnky s těstem, dnem samozřejmě dolů, a hrnec zaklopíme pokličkou.

Hrníčkové knedlíky vaříme po dobu 25 minut a neodklápíme! Po uplynulé době můžeme hrnky vyjmout a položit naležato na prkénko, za chvíli by měly knedlíky samy vyklouznout z hrnků.

Hrníčkové knedlíky podáváme jako přílohu podle chuti.

autor receptu:

Hrníčkové knedlíky

Počet přidaných receptů: 6

Ingredience

4,4
skvělý recept
86 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Hrníčkové knedlíky

Recept se nachází v 316 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
zdegross
staré recepty 3816 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hrníčkové knedlíky

Celkový počet komentářů u receptu: 13
Celkový počet komentářů: 13
Nalezeno receptů: 13
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Hrníčkové knedlíky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept