Nenáročný recept na velmi chutné rizoto se zeleným hráškem.
1 ks | šalotka |
1 dl | bílé suché víno |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
rozmarýn | |
mletý černý pepř | |
podle potřeby | |
vývar | |
máslo | |
olivový olej | |
hrášek mražený | |
rýže kulatozrnná | |
na ozdobu | |
parmazán |
V hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm nadrobno nakrájenou šalotku. Pak přisypeme rýži a promícháme. Po chvíli přilijeme víno a necháme odpařit. Opepříme a osolíme a přidáme rozmarýn. Zalijeme vývarem tak, aby byla rýže ponořená. Vývar necháme opět odpařit a postupně dolíváme, dokud rýže nebude měkká.
Pak přisypeme hrášek, máslo, pánev odstavíme a promícháme. Na závěr přisypeme parmezán a necháme rozpustit. Hráškové risotto nandáme na talíř, přidáme kapku olivového oleje, ozdobíme ještě pár hoblinami parmezánu a podáváme.
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!
Neodolatelné recepty na rizoto: S kuřecím, zeleninou a pravé italské v krémové podobě
Rizoto je původně pravým italským pokrmem, který si žádá pečlivou přípravu a stanovený postup. Ovšem po Česku si jej připravujeme po svém - většinou v nekrémové variantě. Dnes se podíváme na ty nejlepší recepty, které u našich čtenářů bodují.
Recept na italské hříbkové risotto krok za krokem
Recept na tradiční italské risotto, které není vůbec suché. Navíc využijete nasbírané hříbky.
autor Zdeněk Pohlreich
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena